Ungaria anunță că până în 2030 va fi realizată a patra legătură rutieră rapidă cu România

Ungaria anunță că până în 2030 va fi realizată a patra legătură rutieră rapidă cu România
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2023

Ministrul ungar al afacerilor externe și comețului exterior, Péter Szijjártó, a declarat marți la București că cele două țări au ajuns la un acord cu privire la finalizarea, până în anul 2030, a celei de a patra legături rutiere rapide între România și Ungaria, transmite Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministrul ungar a mai precizat că drumul expres Budapesta – Békéscsaba va fi prelungit până la granița cu România, urmând ca legătura cu sistemul rutier din România să fie realizată la sud de Salonta.

UBS a obținut acordul temporar al autorităților de reglementare antitrust din UE pentru a finaliza achiziția Credit Suisse CITEȘTE ȘI UBS a obținut acordul temporar al autorităților de reglementare antitrust din UE pentru a finaliza achiziția Credit Suisse

„Am stabilit inclusiv locul de intersectare a graniței, iar autoritățile de la Méhkerék (Micherechi) se pregătesc deja” – a adăugat ministrul ungar de externe.

Péter Szijjártó a afirmat că dezvoltarea continuă a cooperării între România și Ungaria este de interes strategic deosebit, atât din punctul de vedere al minorității maghiare din România, cât și pentru extindrerea relațiilor economice.  Szijjártó a amintit că, anul trecut, valoarea scimburilor comerciale bilaterale a depășit suma de 12 miliarde de euro, iar România a devenit a treia piață de export pentru produsele din Ungaria.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a mulțumit pentru sprijinul Ungariei în ce privește aderarea României la Spațiul Schegen, după care s-a referit la proiecul construirii unui punc de trecere a frontierei între România, Ungaria și Serbia, la Beba Veche.

„Prietenii noștri din Ungaria sunt într-un stadiu mai avansat cu partenerii din Serbia. Sper (…) că noi vom reuși să recuperă această întârziere” – a declarat Sorin Grindeanu, care a amintit și de lucrările privind a treia legătură rutieră rapidă între România și Ungaria.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a anunțat că până în vară va fi obținută autorizația de mediu pentu centura orașului Salonta, până în octombrie va fi realizat proiectul tehnic, iar până la sfârșitul anului vor fi lansate licitațiile.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
drum
romania