Încă un denunțător Boeing a murit

Încă un denunțător Boeing a murit

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2024

Joshua Dean, un avertizor de integritate care a atras atenția asupra defectelor de fabricație ale avionului 737 Max al constructorului Boeing, a murit după o scurtă boală, fiind al doilea avertizor al Boeing care moare în acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Dean, în vârstă de 45 de ani, fost auditor de calitate la furnizorul Boeing Spirit AeroSystems, a depus o plângere la Administrația Federală a Aviației (FAA), în care susținea că „a fost comisă o abatere gravă și grosolană de către conducerea superioară a calității liniei de producție a 737” de la Spirit, arată Adevarul.

Tesla versus Tesla: Proces pentru furtul mărcii CITEȘTE ȘI Tesla versus Tesla: Proces pentru furtul mărcii

În 2018 și 2019, două avioane 737 Max au fost implicate în accidente fatale, în care au murit 346 de persoane. Dean a fost concediat de Spirit anul trecut și a depus o plângere la Departamentul Muncii, susținând că concedierea sa a fost o represalii pentru că a ridicat probleme de siguranță, scrie theguardian.com.

Potrivit Seattle Times, Dean a fost spitalizat după ce a avut probleme de respirație. El a fost intubat și a dezvoltat pneumonie și o infecție gravă înainte de a muri două săptămâni mai târziu.

Grupări armate au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei CITEȘTE ȘI Grupări armate au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei

„S-a stins din viață ieri dimineață, iar absența sa va fi profund resimțită. Te vom iubi mereu Josh", a declarat mătușa lui Dean, Carol Dean Parsons, prin intermediul Facebook.

Dean a fost reprezentat de aceeași firmă de avocatură care l-a reprezentat pe denunțătorul Boeing John „Mitch” Barnett. Barnett, în vârstă de 62 de ani, a fost găsit mort în martie din cauza a ceea ce părea a fi o rană de glonț autoprovocată.

Novartis - O nouă tranzacție, de 1 miliard dolari, în tratament de ultimă generație pentru cancer CITEȘTE ȘI Novartis - O nouă tranzacție, de 1 miliard dolari, în tratament de ultimă generație pentru cancer

Barnett a petrecut aproape trei decenii la Boeing și a declarat pentru New York Times în 2019 că a găsit „grupuri sau așchii de metal” atârnând deasupra cablajelor comenzilor de zbor care ar fi putut provoca daune „catastrofale” dacă ar fi penetrat firele.

El a susținut că managementul i-a ignorat plângerile și l-a mutat în altă parte a uzinei.

Au început pariurile - Cine va câștiga Eurovision CITEȘTE ȘI Au început pariurile - Cine va câștiga Eurovision

Luna trecută, un alt denunțător de la Boeing, Sam Salehpour, a declarat în Congres că la Boeing nu există „nicio cultură a siguranței” și a susținut că angajații care au tras semnalul de alarmă au fost „ignorați, marginalizați, amenințați, marginalizați și chiar mai rău”. El a declarat că s-a temut de „violență fizică” după ce și-a făcut publice îngrijorările.

Autoritățile de reglementare din SUA investighează în prezent Boeing după ce, în ianuarie, un Boeing 737 Max 9 a explodat în aer, în timpul zborului, un panou de ușă.

Super-bogații cheltuiesc până la 500.000 de dolari pe pachete exclusive pentru Jocurile Olimpice de la Paris CITEȘTE ȘI Super-bogații cheltuiesc până la 500.000 de dolari pe pachete exclusive pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Reuters a raportat luna trecută că Departamentul de Justiție analizează acum dacă Boeing a încălcat un acord care l-a protejat de urmărirea penală în legătură cu accidentele fatale din 2018 și 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
deces