Vânzările de automobile din SUA au scăzut pentru prima dată în ultimii 8 ani, după ieșirea din criză

Vânzările de automobile din SUA au scăzut pentru prima dată în ultimii 8 ani, după ieșirea din criză
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 ian 2018

Vânzările de automobile din SUA au scăzut anul trecut cu 1,8%, la un nivel de 17,2 milioane de unități, fiind înregistrată pentru prima dată o reducere a numărului de vehicule noi vândute, din 2009.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele statistice oficiale privind înmatriculările de autovehicule noi din SUA arată o scădere de aproape 2 procente, de la 17,5 milioane la 17,2 milioane de unități, pentru prima dată de la ieșirea din criza pieței auto, din 2009. Analiștii sunt de părere că nu este o scădere îngrijorătoare, mai ales că afacerile din comerțul cu automobile au crescut.

Motivul creșterii încasărilor este dat de creșterea prețurilor de vânzare, astfel că americanii au plătit în medie 35.082 dolari pentru un automobil, cu 2,3% mai mult decât în 2016. Acest lucru a fost posibil datorită apetitului americanilor pentru mașini mai scumpe, mai bine dotate, sau pentru caroserii mai scumpe, cum este cazul SUV-urilor, preferate tot mai mult în locul sedanurilor. Anul 2017 a fost al treilea an consecutiv cu un volum de peste 17 milioane de automobile vândute.

EXCLUSIV Dacia nu va primi deocamdată noul motor Energy TCe 140 de 1.3 litri, lansat de Renault CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia nu va primi deocamdată noul motor Energy TCe 140 de 1.3 litri, lansat de Renault

Potrivit datelor statistice oficiale, anul trecut în SUA au fost înmatriculate 6,3 milioane de sedanuri și hatchback-uri, 5,3 milioane de SUV-uri, și 2,8 milioane de pickup-uri. Segmentul autoturismelor clasice a fost în scădere cu aproape 11 procente, în timp ce segmentele de pick-up-uri și SUV-uri, (7 milioane) a fost în creștere cu 6%.

Cele mai vândute automobile pe piața americană au fost 3 pickup-uri: Ford F Series,  aproape 900.000 de exemplare, Chevrolet Silverado, 585.000 de unități, și Dodge Ram, cu 500.000 de unități.

Ultima dată când a fost înregistrată o scădere pe piața auto americană a fost 2009, când volumul a coborât la 10,3 milioane de autovehicule, cel mai scăzut nivel la acel moment din ultimii 27 de ani, fiind momentul în care General Motors și Chryusler au trecut printr-un faliment. 

viewscnt
Afla mai multe despre
piata auto
vanzari masini sua