Vânzările de SUV-uri compacte în Europa vor crește puternic; Dacia Duster - pe locul trei

Vânzările de SUV-uri compacte în Europa vor crește puternic; Dacia Duster - pe locul trei
scris 17 iun 2018

Vânzările de SUV-uri compacte în Europa vor crește puternic în 2018, noile modele furnizate de producători urmând să convingă cumpărătorii să renunțe într-un ritm mai rapid la hatchbackurile tradiționale, relatează Automotive News Europe.

Vânzările de SUV-uri mici vor fi mai mari cu 400.000 de unități în acest an, comparativ cu livrările de 1,4 milioane de vehicule înregistrate în 2017. Creșterea va fi susținută de noile SUV-uri compacte vândute de Volkswagen Group, Citroen și Opel/Vauxhall, care ar putea depăși fiecare pragul de 100.000 de unități vândute în acest an, arată news.ro.

În primele trei luni ale anului, VW T-Roc, Citroen C3 Aircross și Opel/Vauxhall Crossland X au intrat în topul celor mai vândute modele, pe locurile 6, 7 și 8, fiecare cu vânzări de peste 25.000 de unități.

EXCLUSIV Primăria Capitalei ar urma să preia ELCEN la preț de faliment, cu scutire de TVA și plata în 2 ani. Ministerul Energiei nu ar încasa niciun ban din tranzacție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primăria Capitalei ar urma să preia ELCEN la preț de faliment, cu scutire de TVA și plata în 2 ani. Ministerul Energiei nu ar încasa niciun ban din tranzacție

Modelul Dacia Duster, care a fost supus unei modernizări majore, a depășit Opel/Vauxhall Mokka și a ocupat locul al treilea, cu vânzări de 46.571 de unități și o creștere a livrărilor de 31%, în urma liderului Renault Captur și Peugeot 2008.

Vănzările Renault Captur au scăzut cu 0,5%, la 55.059 unități, iar cele ale Peugeot 2008 - cu 7,5%, la 50.117 unități, arată datele JATO Dynamics.

”Piața a crescut puternic. Anticipăm că în următorii patru ani va continua să crească nebunește, cu circa 40%, datorită tuturor mărcilor care vin”, a spus Ponz Pandikuthira, director pentru planificarea produselor la Nissan Europe.

Atractivitatea mașinilor, cu dimensiunile lor compacte, poziția înaltă a scaunelor și imaginea tinerească, va propulsa piața la aproape 2 milioane de vehicule în 2019 și până la 2,3 milioane de vehicule în 2022, consideră LMC Automotive.

EXCLUSIV Parchetul ÎCCJ lucrează încă la dosarul penal privind presupusa închisoare CIA din România deschis în 2012, inclusiv prin \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Parchetul ÎCCJ lucrează încă la dosarul penal privind presupusa închisoare CIA din România deschis în 2012, inclusiv prin "acțiuni de cooperare judiciară internațională"

Între noile modele care vor transforma segmentul, potrivit LMC, se află VW T-Cross, un SUV mic mult-așteptat care se va alătura în acest an SUV-ului de dimensiuni mai mari T-Roc.

Anul viitor, Skoda va lansa un SUV mic, bazat pe conceptul Vision X prezentat în acest an la salonul auto de la Geneva, ca va înlocui modelul Yeti, a cărui producție a fost oprită.

Unul dintre cele mai importante modele care vor fi lansate este un SUV Ford bazat pe Fiesta, posibil în 2020, potrivit LMC Automotive.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
dacia