VIDEO Apare asfaltul pe Pasajul Domnești. Cum arată cu câteva luni înainte de deschidere

VIDEO Apare asfaltul pe Pasajul Domnești. Cum arată cu câteva luni înainte de deschidere
scris 29 aug 2022

Pasajul de la Domnești, primul de tip giratoriu suspendat care va fi deschis pe Centura Capitalei, se află în lucru practic de aproape patru ani, dar încet-încet se apropie de o finalizare prognozată pentru luna noiembrie.

După ce mai devreme în acest an forma finala a giratoriului suspendat s-a creionat și elementele principale au fost asamblate, acum în sfârșit a început să apară și stratul de asfalt pe primele zone, arată Hotnews.ro.

Fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev: Chiar dacă Ucraina n-ar mai intra în NATO, este insuficient pentru stabilirea păcii CITEȘTE ȘI Fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev: Chiar dacă Ucraina n-ar mai intra în NATO, este insuficient pentru stabilirea păcii

Pe 15 noiembrie ar urma să fie ziua deschiderii circulației pe Pasajul de la Domnești, cel puțin așa susține secretarul de stat în Transporturi Ionel Irinel Scrioșteanu.

Lucrările la pasajul Domnești au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvență a constructorului principal STRACO, însă șantierul și lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut față de ce s-a scos la licitație pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilitățile au fost relocate cu foarte mare dificultate; exproprierile inițiale și cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvență.

Sursa video: Lumea privită de sus

viewscnt
Afla mai multe despre
pasajul domnești
centura capitalei