Xiaomi discută cu BAIC fabricarea de vehicule electrice în colaborare

Xiaomi discută cu BAIC fabricarea de vehicule electrice în colaborare
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2022

Producătorul de smartphone-uri Xiaomi essste interesat de o colaborare cu Beijing Automotive Group pentru fabricarea de vehicule electrice, deoarece se confruntă cu întârzieri în obținerea licenței pentru a produce mașini pe cont propriu, potrivit unui articol publicat de Bloomberg News, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un astfel de parteneriat între startup-urile de vehicule electrice și producătorii de mașini tradiționali a devenit din ce în ce mai comun în China, deoarece pautoritățile au limitat eliberarea licențelor de producție pentru noi producători de vehicule electrice, în încercarea de a preveni investițiile excesive.

Atac cibernetic masiv contra Muntenegrului, care a cerut ajutor internațional. Rusia, indicată drept vinovată CITEȘTE ȘI Atac cibernetic masiv contra Muntenegrului, care a cerut ajutor internațional. Rusia, indicată drept vinovată

Producătorul chinez de vehicule electrice Nio, de exemplu, a colaborat cu Jianghuai Automobile Group (JAC), deținut de autoritățile din Anhui, pentru producția de vehicule.

Conform acordului, mașinile Nio, dezvoltate și fabricate de startup, au purtat inițial sigla JAC, iar ambele au convenit ulterior să renunțe la siglă, din cauza taxelor suplimentare.

Posibilă majorare de capital de sute de milioane de lei la STB CITEȘTE ȘI Posibilă majorare de capital de sute de milioane de lei la STB

Xiaomi și BAIC explorează diverse opțiuni, inclusiv cumpărarea unui pachet de acțiuni la fabrica Beijing Hyundai nr. 2, care are licență pentru a produce mașini în China, se arată în articolul Bloomberg, care citează persoane familiarizate cu chestiunea.

Colaborarea ar putea duce la fabricarea de vehicule construite de marca de vehicule electrice a Beijing Automotive, BAIC BluePark New Energy Technology și co-branduită cu Xiaomi.

CA al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2023 și inițierea demersurilor necesare identificării unei firme elvețiene de avocatură pentru evaluarea litigiului cu EBU CITEȘTE ȘI CA al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2023 și inițierea demersurilor necesare identificării unei firme elvețiene de avocatură pentru evaluarea litigiului cu EBU

Xiaomi și BAIC au refuzat să comenteze. Un director de la Beijing Electric Vehicle, unitatea de vehicule electrice a BAIC, a declarat pentru Reuters că nu este la curent cu astfel de discuții între Xiaomi și BAIC, refuzând să fie numit pentru că nu este autorizat să vorbească cu mass-media. Un purtător de cuvânt al Hyundai a spus că afirmațiile din articolul referitor la firma sud-coreeană sunt ”nefondate”.

Beijing Hyundai, societatea mixtă între Hyundai Motor și BAIC, are trei fabrici de producție în Beijing.

Fostul CEO de la Zara a înființat o companie de producție cinematografică CITEȘTE ȘI Fostul CEO de la Zara a înființat o companie de producție cinematografică

Xiaomi a început construcția primei fabrici de mașini din Beijing la începutul acestui an, după ce și-a declarat anul trecut ambiția de a intra în sectorul competitiv de vehicule electrice și de a concuramărcile consacrate și companiile de tehnologie mai noi.

Uzina va avea o capacitate anuală de 300.000 de unități. Xiaomi s-a angajat să-și aducă mașinile la producția de masă în prima jumătate a anului 2024. La începutul acestui an, compania a început construcția primei fabrici de automobile din Beijing.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
beijing automotive group
masini electrice