VIDEO Au început testele pentru metroul din Drumul Taberei. Ultimul termen avansat acum de autorități pentru punerea în funcțiune

VIDEO Au început testele pentru metroul din Drumul Taberei. Ultimul termen avansat acum de autorități pentru punerea în funcțiune

Premierul Orban lângă o șină pe M5

scris 22 iun 2020

Pe magistrala 5 a metroului bucureștean care duce spre Drumul Taberei se fac teste și circulă primele garnituri, fără călători. Ultimul termen avansat de autorități pentru punerea în funcțiune este ”la sfârșitul verii”.

Licitațiile la tronsonul respectiv au început în 2008, iar lucrările, în 2012, cu promisiunea că vor fi încheiate în maximum 3 ani. În imaginile obținute de Club Feroviar se pot observa primele trenuri care circulă, fără călători, pe această magistrală.

Uber își vinde software-ul CITEȘTE ȘI Uber își vinde software-ul

Toate termenele au fost însă încălcate indiferent de ce guvern s-a succedat la putere, devenind un studiu de caz ce poate fi prezentat ca exemplu de interese proprii politice și/sau financiare, de mari lacune legislative și de o la fel de mare lipsă de interes față de nevoile populației.

Practic, cum a relatat Profit.ro, elevii din cartierul Drumul Taberei care la începutul lucrărilor - anunțate pe panouri, cu scuze pentru "deranjul șantierului", că vor fi finalizate "în maximum 3 ani" - erau în clasele primare se pregătesc acum de facultate și linia de metrou tot nu există.

Ultimul termen, de 30 iunie, a fost avansat de noul Guvern PNL. La jumătatea lunii aprilie, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, cchiar au verificat stadiul lucrărilor la Magistrala M5 de metrou, secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, și au anunțat cu mândrie că termenul de 30 iunie va fi respectat.

”Deja puțină lume mai crede că avem capacitatea de a finaliza această investiție, ori eu cred că trebuie să arătăm bucureștnilor că pot fi finalizate astfel de investiții”, a spus atunci Orban, care a adăugat că Guvernul va asigura resursele necesare în acest scop.

Îniante de izbucnirea epidemiei de coronavirus, în februarie, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, arăta că termenul de 30 iunie 2020, asumat de toate părțile implicate, pentru finalizarea Magistralei 5 de metrou Eroilor - Râul Doamnei rămâne ferm. Bode a arătat că stadiul lucrărilor este verificat săptămânal de reprezentanții ministerului, iar lucrările sunt în grafic. 

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
drumul taberei
teste