Ministrul Transporturilor promite că pune capăt poveștii Metrou Drumul Taberei: 30 iunie rămâne dată fermă pentru darea în folosință, ”cu călători în vagoane”

Ministrul Transporturilor promite că pune capăt poveștii Metrou Drumul Taberei: 30 iunie rămâne dată fermă pentru darea în folosință, ”cu călători în vagoane”
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 20 feb 2020

Termenul de 30 iunie 2020, asumat de toate părțile implicate, pentru finalizarea Magistralei 5 de metrou Eroilor - Râul Doamnei rămâne ferm, a dat asigurări ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la solicitarea premierul Orban. Bode a arătat că stadiul lucrărilor este verificat săptămânal de reprezentanții ministerului, iar lucrările sunt în grafic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

”Nu s-a modificat termenul 30 iunie 2020, asumat de toate părțile implicate”, a spus Bode, întrebat de premierul Orban când este prevăzută finalizarea metroului din Drumul Taberei. 

Întrebat ulterior dacă metroul va fi la termenul respectiv dat în folosință și pentru populație, ministrul Transporturilor a spus că este vorba de respectarea termenului ”cu călători în vagoane”.

Ministrul a mai precizat că gradul de realizarea a contractului de de structură este în jur de 97-98%, iar de la sfârșitul lunii aprilie va continua partea de intervenții pe semnalizare și partea de contract de finisaje.

FOTO Scandal care atenționează asupra problemelor pe care le pot avea mașinile electrice: un Taycan, noul model electric de la Porsche, a luat foc, afectând și o clădire CITEȘTE ȘI FOTO Scandal care atenționează asupra problemelor pe care le pot avea mașinile electrice: un Taycan, noul model electric de la Porsche, a luat foc, afectând și o clădire

La începutul lunii ianuarie, ministrul anunțase că lucrările de automatizări și siguranță pentru Magistrala 5 de metrou Eroilor - Râul Doamnei au termen de începere în luna aprilie, iar contractorul are la dispoziție 6-7-8 săptămâni pentru finalizarea lor, în contextul în care automatizarea nu poate fi efectuată decât după finalizarea lucrărilor de structură.

La data respectivă, contractul de siguranță și automatizări era executat în proporție de 40%, toate echipamentele specifice fiind achiziționate.

Licitațiile la tronsonul respectiv au început în 2008, iar lucrările, în 2012.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
drumul taberei
finalizare
30 iunie
bode
orban
guvern