VIDEO - BMW se asociază cu producătorul de roboți umanoizi Figure pentru a concura robotul Tesla

VIDEO - BMW se asociază cu producătorul de roboți umanoizi Figure pentru a concura robotul Tesla
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

Startup-ul american de robotică Figure a semnat un parteneriat cu BMW Manufacturing pentru a-și desfășura roboții umanoizi în unitatea producătorului de mașini din SUA, pe măsură ce mai multe companii apelează la roboți asemănători oamenilor pentru a îndeplini anumite sarcini fizice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acesta marchează primul acord comercial pe care Figure l-a semnat de la înființarea sa în 2022, scrie News.ro.

DECIZIE Noi condiții la ITP pentru autovehicule care se închiriază și scutire pentru trotinete CITEȘTE ȘI DECIZIE Noi condiții la ITP pentru autovehicule care se închiriază și scutire pentru trotinete

Deși compania nu a dezvăluit câți roboți va folosi BMW, parteneriatul va începe cu un număr mic și se va extinde dacă obiectivele de performanță vor fi îndeplinite, potrivit lui Brett Adcock, director general al Figure.

Roboții umanoizi ai Figure  vor fi desfășurați la unitatea de producție a BMW din Spartanburg, Carolina de Sud, cel mai mare exportator de automobile din SUA, care are în prezent 11.000 de angajați.

Aceștia vor fi integrați în procesele de producție, inclusiv la unitățile de caroserie, tablă și depozit, în următoarele 12-24 de luni, după ce vor fi instruiți pentru a îndeplini sarcini specifice.

"Am proiectat robotul pentru a fi a fi siguri pentru oameni. Lucrul cu BMW la automatizarea într-o unitate de producție este un validator imens pentru noi în domeniu", a spus Adcock.

Producători de mașini, de la Honda la Hyundai, experimentează de ani de zile folosirea roboțișlor umanoizi, pentru a efectua lucrări repetitive și periculoase în liniile de asamblare.

Tesla a lansat recent cel mai recent umanoid al său aflat în dezvoltare, Optimus Gen 2, iar directorul general Elon Musk a prezis un miliard de roboți umanoizi pe pământ în anii 2040.

Tesla a redus prețurile automobilelor Model Y în mai multe țări din Europa CITEȘTE ȘI Tesla a redus prețurile automobilelor Model Y în mai multe țări din Europa

Roboții umanoizi de uz general, cu software alimentat cu inteligență artificială, au primit un interes reînnoit din partea investitorilor, deoarece au potențialul de a folosi o gamă largă de mișcări și de a învăța să îndeplinească sarcini noi, așa cum fac oamenii.

Roboții utilizați în prezent sunt creați în general pentru sarcini specifice și nu este clar dacă un robot mai flexibil, capabil să realizeze o gamă mai largă de servicii, se va dovedi viabil într-un mediu real.

Figure, cu sediul în Sunnyvale, California, a strâns 70 de milioane de dolari de la investitori, anul trecut, în frunte cu Parkway Venture, la o evaluare de peste 400 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
tesla