VIDEO Cel mai mare avion din lume, care va lansa vehicule spațiale, a efectuat primul său zbor, în deșertul Mojave din California

VIDEO Cel mai mare avion din lume, care va lansa vehicule spațiale, a efectuat primul său zbor, în deșertul Mojave din California
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2019

Cel mai mare avion din lume, care va efectua lansări de vehicule spațiale și care este construit de compania Stratolaunch Systems, înființată de defunctul Paul Allen, unul dintre fondatorii Microsoft, a efectuat primul său zbor, în deșertul Mojave din California, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avionul alb numit Roc, care are o anvergură a aripilor de mărimea unui teren de fotbal american și este propulsat de șase motoare pe fuselaj dublu, a ddecolat la ora 14:00 GMT și a petrecut ouă ore în aer, înainte de a ateriza în siguranță la baza Mojave Air and Space Port, în aplauzele a câtorva sute de oameni, scrie News.ro.

Ford și-ar putea vinde fabrica din Brazilia grupului auto chinez Beiqi Foton CITEȘTE ȘI Ford și-ar putea vinde fabrica din Brazilia grupului auto chinez Beiqi Foton

”Un prim zbor fantastic”, a afirmat directorul general al Stratolaunch, Jean Floyd, într-un comunicat.

”Zborul de astăzi avansează misiunea noastră de a oferi o alternativă flexibilă pentru sistemele de lansare terestre. Suntem extraordinar de mândri de echipa Stratolaunch, echipajul zborului de astăzi și de partenerii noștri de la Scaled Composites, a Northrup Grumman și Mojave Air and Space Port”, a spus Floyd.

Avionul are rolul să lanseze rachete și alte vehicule spațiale cu o greutate de până la 500.000 de livre (250 de tone), la o altitudine de 35.000 de picioare (10.668 metri) și a fost promovat de companie că va face ca lansările de sateliți să devină la fel de ușoare ca rezervarea unui zbor cu avionul.

Zborul, în care avionul a atins o viteză maximă de 189 de mile pe oră și o altitudine de 17.000 de picioare (5181,6 metri), a avut rolul de a testa performanțele avionului și calitățile acestuia, potrivit companiei.

Allen, care a înființat Microsoft împreună cu Bill Gates, în 1975, a anunțat în 2011 că a înfințat compania finanțată privat Stratolaunch.

Compania vrea să profite de cererea mare pentru vehicule care pot plasa sateliți pe orbită, concurând în Statele Unite cu alte companii, cum este Space X, a lui Elon Musk, și United Launch Alliance, un parteneriat între Boeing și Lockheed Martin.

Stratolaunch a anunțat că intenționează să  lanseze primele rachete de pe avionul Roc cel mai devreme în 2020. Allen a decedat în octombrie 2018, fiind suferind de limfom non-Hodgkins, la doar câteva luni după anunțarea proiectului de dezvoltare a avionului.

”Știm cu toții că Paul ar fi fost mândru să asiste astăzi la această realizare istorică. Avionul este o realizare inginerească remarcabilă și îi felicităm pe toți cei implicați”, a spus Jody Allen, președinte al Vulcan Inc și administrator al Paul G. Allen Trust.

viewscnt
Afla mai multe despre
cel mai mare avion din lume
stratolaunch systems