VIDEO După mașini electrice și rachete spațiale, Elon Musk vrea să construiască roboți humanoizi care să preia munca fizică

VIDEO După mașini electrice și rachete spațiale, Elon Musk vrea să construiască roboți humanoizi care să preia munca fizică
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 aug 2021

Șeful Tesla, Elon Musk, a făcut un anuț care a surprins pe toată lumea, în cadrul evenimentului Tesla AI, derulat în Palo Alto, California: Tesla va construi roboți inteligenți, cu formă humanoidă, echipați cu senzori de ultimă generație.

Sistemul Auto Pilot, care se regăsește astăzi pe modelele Tesla și care i-a inspirat pe mulți constructori de automobile, își vă găsi un corespondent în viitorii roboți pe care Elon Musk dorește să-i dezvolte la Tesla. „Tesla este mai mult decât o companie auto electrică” a subliniat șeful Tesla, pe muzica din Matrix. Planul este doar la început, dar teoretic n-ar trebui să avem nicio îndoială că nu va fi demarat, odată ce Musk va găsi echipa potrivită. „Este o muncă uriașă de făcut aici și de aceea avem nevoie de oameni talentați care să ni se alăture și să rezolve problema”, a mai spus controversatul om de afaceri.

VIDEO După mașini electrice și rachete spațiale, Elon Musk vrea să construiască roboți humanoizi care să preia munca fizică

Roboții Tesla vor avea o serie de senzori așa cum au și mașinile, avantajul lor fiind acela că nu vor fi în trafic, acolo unde se deplasează și alte vehicule cu peste 100 de km pe oră. Opt camere video vor sta la baza alcătuirii unei hărți tridimensionale a spațiului în care se vor deplasa acești roboți, însă informațiile vor fi procesate de computerele „antrenate” special. Pentru a da și mai mult dramatism prezentării sale, Musk a adus pe scenă un dansator îmbrăcat în robot umanoid, care a încercat să sugereze cum vor arăta roboții Tesla.

Musk spune că anul viitor ar vrea să prezinte deja primul prototip al Tesla Bot, care ar trebui să preia de la oameni sarcinile repetitive sau pe cele periculoase. „Viitorul muncii fizice va fi doar opțional” a spus Elon Musk.

Dacia Sandero, lider pe segmentul de clienți privați, în Germania CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, lider pe segmentul de clienți privați, în Germania

Tesla a mai anunțat că a făcut progrese importante în criza semiconductorilor, deoarece a început să dezvolte propria linie de cipuri care să înlocuiască componentele de la terți. Tot aceste supercomputere vor fi folosite și la crearea primei generații de automobile complet autonome, care vor fi capabile să se deplaseze fără intervenția umană, în orice condiții.

Tesla trece printr-o perioadă mai puțin fastă, deoarece autoritățile americane de transport au deschis o investigație referitoare la mai multe accidente produse de mașinile companiei auto conduse de Musk, din cauza nefuncționării corespunzătoare a sistemelor AutoPilot. Sistemul este departe de a atinge nivelul 5 de autonomie, cel care permite rularea fără ca o persoană să supravegheze și să intervină în funcționarea vehiculului.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
tesla robot
tesla bot
elon musk roboti