Ford Craiova a produs ultimul exemplar B-Max. Uzina intră în revizie și începe producția lui EcoSport

Ford Craiova a produs ultimul exemplar B-Max. Uzina intră în revizie și începe producția lui EcoSport
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 sep 2017

Uzina Ford de la Craiova a produs pe 1 septembrie ultimul exemplar al monovolumului B-MAX, ca urmare a planurilor anunțate de companie, de înlocuire a sa cu SUV-ul EcoSort.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ford B-Max a fost lansat în 2012, ca un model revoluționar, în segmentul MPV-urilor de clasă B. Acesta se remarca, printre altele, prin accesul pasagerilor pe bancheta din spate printr-o ușă culisantă și, în același timp prin absența montantului din mijloc, inovație care a sârnit o serie de controverse pe marginea sa.

De la lansare, au fost construite 280.000 de exemplare, un volum modest pentru un automobil neexclusivist. Sfârșitul prematur al lui B-Max a fost cauzat, în special, de apariția sa tardivă, într-un moment în care piața a migrat masiv către caroserii de tip SUV.

FOTO Tarom lansează o ofertă controversată, care generează proteste. Persoane acuză operatorul de gândire învechită și sexism CITEȘTE ȘI FOTO Tarom lansează o ofertă controversată, care generează proteste. Persoane acuză operatorul de gândire învechită și sexism

Uzina din Craiova a fost cumpărată de Ford de la statul român în 2008, iar până în 2012 a produs aici modelul Transit Connect.

Anul acesta, compania anunțat că va face investiții de circa 200 de milioane de euro, pentru ca liniile de producție să fie transformate și pregătite de producția SUV-ului EcoSport, care până la acest moment a fost importat, pentru piața din Europa, din India.

După încetarea producției B-Max, uzina va intra în perioda de revizii, numită remont, activitatea urmând să fie reluată pe 20 septembrie.

Ford a angajat anul acesta circa 1000 de persoane care vor fi pregătite să lucreze pentru noul model. Compania a anunțat că vor mai fi făcute alte câteva sute de angajări, în perioada următoare. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
b-max