VIDEO Ford lansează producția modelului electric Explorer în Koln

VIDEO Ford lansează producția modelului electric Explorer în Koln
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 iun 2023

După o investiție de 2 miliarde de dolari care a adus modernizarea și transformarea liniilor de producție din vechea uzină de automobile din Koln, Ford a inaugurat linia de producție a primului său automobil electric destinat pieței din Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford a inaugurat Centrul de Electrificare din Köln, așa cum se numește acum uzina de automobile în care au fost produse în ultimele decenii unele dintre cele mai cunoscute modele ale mărcii americane pentru piața din Europa, precum Fiesta, care urmează să devină istorie.

În locul lor, la Koln începe producția lui Explorer, un automobil complet electric, dezvoltat pe platforma MEB de la Volkswagen. Investiția realizată de Ford în uzina din Koln se ridică la 2 miliarde de euro, fiind realizate condițiile pentru un volum de producție de peste 250.000 de automobile, inclusiv un al doilea model, ce va fi produs începând de anul viitor.

Ford spune că noul Centru de electrificare din Köln va fi prima uzină Ford la nivel global care va avea o amprentă neutră de carbon și va contribui la atingerea unui volum de producția anual de două milioane de automobile electrice până în 2026.

Uzina Ford din Koln, Germania, are 125 de hectare și a primit o linie de producție complet nouă, o unitate de asamblare a bateriilor și soluții de automatizare de ultimă generație.

"Deschiderea Centrului de Electrificare din Köln reprezintă startul pentru o nouă generație de vehicule electrice și a producției nepoluante în Europa", a declarat Bill Ford, președinte executiv al companiei.

La evenimentul oficial din Koln a participat și cancelarul Olaf Scholz, alături de alte oficialități. „Centrul de Electrificare reprezintă un nou început și marchează cea mai mare investiție din istoria companiei la uzina Ford din Köln. Aceasta este o veste bună pentru Köln, pentru industria auto din Germania, pentru mobilitatea electrică și pentru noua eră”, a declarat șeful guvernului federal.

Mercedes-Benz a primit omologare pentru mașini autonome de nivel 3 în California, înaintea celor de la Tesla CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz a primit omologare pentru mașini autonome de nivel 3 în California, înaintea celor de la Tesla

Fabrica Ford din Koln a fost deschisă în 1930, aici fiind produse Ford Model A, Taunus, Capri, Granada și Fiesta. Numărul total de vehicule asamblate în această uzină a depășit 18 milioane de unități, fiind una dintre cele mai eficiente uzine ale companiei americane.

"Centrul de Electrificare din Köln semnalează începutul unei noi ere pentru Ford în Europa", a declarat Martin Sander, directorul general al Ford Model e Europa. "Redefinim încă o dată producția auto, implementând tehnologii avansate pentru a construi vehicule complet conectate, definite de software, care să răspundă cererii clienților noștri de mobilitate cu emisii zero."

viewscnt
Afla mai multe despre
uzina ford koln
ford explorer electric
ford masini electrice