VIDEO & FOTO BMW lansează noua Serie 7 electrică și primul i7 din istorie

VIDEO & FOTO BMW lansează noua Serie 7 electrică și primul i7 din istorie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 apr 2022

Cel mai luxos model al BMW, vârful de gamă Serie 7, a fost lansat în premieră într-o nouă generație, inclusiv în varianta electrică, i7, cu schimbări esențiale tehnice și de design.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul BMW Seria 7, prezentat de constructorul bavarez în premieră mondială, include de-acum și noul i7, prima generație electrică a limuzinei germane care a fost în repetate rânduri cel mai vândut automobil de lux din lume, la concurență cu rivalul său, Mercedes S Class. Pentru BMW este o schimbare majoră, pentru că a ales să producă în paralel versiunile cu combustie și cele electrice.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Noul BMW Serie 7 vine nu doar cu propulsie electrică, dar și cu specificații sofisticate, cu echipamente de ultimă generație, precum ecranul curbat și sistemul iDrive, și un pachet complet de tehnologii de asistență. Practic, BMW aduce una dintre cele mai luxoase mașini electrice de pe piață.

În ce privește designul, se remarcă partea frontală, care preia aspectul regăsit și pe noul X7, cu faruri subțiri, orizontale, care „reinterpretează” tradiționalele faruri duble ale mărcii, precum și grila foarte mare, opulentă. Arhitectura regăsită și la altă mărci se bazează pe două blocuri distincte, luminile de zi așezate deasupra, imitând practic farurile clasice, și fazele de drum, scurtă și lungă, așezate în partea de jos. Luminile de zi au inclusiv cristale Zwaroswksi, cu efect Iconic Glow. Farurile includ lumini LED adaptive, fază lungă cu funcție matrix și asistent de fază lungă cu Selective Beam antiorbire.

VIDEO & FOTO BMW lansează noua Serie 7 electrică și primul i7 din istorie

La interior, se remarcă dispariția multor butoane analog, acestea fiind transferate în ecranul curbat care are nu mai puțin de 38 cm, pe lângă cei 32 cm ai display-ului pentru instrumentarul de bord. BMW Theatre Screen este noua viziune a mărcii pentru afișajele rezervate pasagerilor de pe locurile din spate, un amănunt improtant în acest segment. Este vorba despre un ecran unic, de 31,3 inci (80 cm) cu rezoluție 8K și sunet Bowers & Wilkins, care face din bancheta spate un veritabil cinema privat, dotată inclusiv cu Amazon Fire TV.

VIDEO & FOTO BMW lansează noua Serie 7 electrică și primul i7 din istorie

Și scaunele sunt noutăți pe noul Seria 7, cu suprafețe mai mari și reglaje electrice extinse, încălzire a scaunelor și suport lombar pentru conducător și pasagerul din față. Echipamentele opționale includ și lâna cașmir pentru scaune.

VIDEO & FOTO PREMIERĂ Noul concept Audi Urbansphere, un monovolum de lux, creat pentru miliardarii chinezi CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO PREMIERĂ Noul concept Audi Urbansphere, un monovolum de lux, creat pentru miliardarii chinezi

 Dacă trecem la motorizări, modelul de top, electric, i7 va fi propulsat de două motoare electrice care dezvoltă împreună o putere de 400 kW/544 CP și o baterie ce asigură o autonomie de 590-625 de kilometri.

Versiunea cu combustie, care va fi disponibilă pe anumite piețe, va avea motorizări mild-hybrid, pe 48 V. Vârful de gamă va fi 760i xDrive, cu noul motor V8 de 400 kW/544 CP. De asemenea, un motor diesel, de 220 kW/300 CP , pe modelul 740d xDrive va fi disponibil de anul viitor.

BMW anunță și motorizări plug-in hyrbid, tot începând din 2023.

VIDEO & FOTO BMW lansează noua Serie 7 electrică și primul i7 din istorie

La capitolul sisteme de asistență, BMW vorbește despre un nivel 3 de autonomie (conducere fără șofer), care se bazează pe combinația acestor sisteme și tehnologii. Tempomatul activ cu funcție Stop&Go și asistentul de control al direcției și benzii de rulare sunt principalele funcții de autonomie, suplimentate de asistentul automat pentru limitarea vitezei, funcția de monitorizare a traseului, recunoașterea semaforului (funcție disponibilă pentru moment doar în Germania) și navigația activă. De asemenea, Parking Assistant Professional, asistentul pentru condus cu spatele, Maneuver Assistant, plus funcția de control de la distanță (disponibilă ulterior) fac și ele parte din arsenalul tehnologic al noului model BMW.

Noul BMW Serie 7 va fi produs în Germania, la Dingolfing, în toate versiunile de motorizare. Mașina va fi disponibilă la dealeri începând din acest an, din luna noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw serie 7
bmw i7
noul seria 7