Lucrările de defrișare pe Valea Oltului au depășit 60%, conform autorităților.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Autoritățile au prezentat recent noi imagini de la lucrările de defrișare pe Valea Oltului, precizând că arborii defrișați sunt trimiși la Ocoalele Silvice din zonă, la Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) care dețin anumite suprafețe supuse defrișărilor, dar și unor persoane fizice (proprietari) care sunt despăgubite în natură pentru masa lemnoasă.
Această distribuire a fost stabilită prin Hotărârea de Guvern pentru expropriere.
Recent a fost anunțat că antreprenorul turc (Asocierea Mapa-Genghiz) a defrișat 30% din suprafața de 10 hectare de pădure din zona critică a viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, pe Valea Oltului.
Anterior a fost anunțat că antreprenorul turc va suplimenta numărul de utilaje și muncitori în zonele mai ușoare, pentru a crește randamentul lucrărilor de defrișare pe Valea Oltului.
CITEȘTE ȘI Avion Ryanair a revenit la București, piloții au declarat stare de urgență"Ritmul de lucru este bun, deși echipele au întâmpinat, în cele 7 zile de când au început operațiunile, o serie de dificultăți legate de structura și de specificul terenului.
Până la sfârșitul zilei vor ajunge la peste 26% din totalul suprafeței de pădure care trebuie defrișată. În acest ritm vor începe să asigure de săptămâna viitoare conexiuni între punctele de lucru deschise, iar ulterior vor continua defrișarea unor zone de pădure mai extinse de pe amplasamentul viitoarei secțiuni 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești.
CITEȘTE ȘI Grupul românesc E-INFRA investește în startup-ul de transport hyperloop, lansat de un antreprenor românAm solicitat antreprenorului turc (Asocierea Mapa-Genghiz) să caute soluții pentru suplimentarea pe cât posibil a numărului de utilaje și muncitori în zonele mai ușoare, pentru a crește randamentul lucrărilor.
Antreprenorul mi-a dat asigurări ca de săptămâna viitoare va lua această măsură pentru două puncte deoarece acum platforma de lucru permite. Însă în zonele dificile, aflate la înălțime, nu pot fi aduse mai multe utilaje deoarece nu este suficient spațiu de manevră.
În ceea ce privește masa lemnoasă rezultată am atras atenția șefului de șantier să se asigure că este respectată Hotărârea de Guvern iar masa lemnoasă este predată Ocoalelor Silvice, primăriilor și cetățenilor cărora li s-au acordat despăgibiri în natură", transmite șeful CNAIR.
CITEȘTE ȘI FOTO Continental lansează o nouă investiție în RomâniaOperațiunile de defrișare se desfășoară și în week-end pentru ca intervalul impus pentru închiderea circulație pe sectorul Boița - Lazaret al DN7, în perioada 08 iulie -09 august, să poată fi respectat.
Echipele care lucrează pe versantul din zona Lazaret - Boița a DN7 au defrișat aproximativ 20% din cele 10 hectare de pădure.
Arborii de pe această suprafață trebuie îndepărtați până pe data de 9 august.
Până la acest moment au fost realizate mai multe străpungeri prin pădurea de pe versant în cele 8 puncte de lucru.
Circulația rutieră este oprită pe DN7 între Boița și Lazaret pe timpul zilei, cât timp constructorul turc al secțiunii 2 din A1 Sibiu – Pitești efectuează defrișări pentru proiectarea și execuția șoselei de mare viteză.
CITEȘTE ȘI Ungaria va elimina, în 2025, taxele pe profiturile excepționale impuse anumitor companiiAutoritățile prezintă acum imagini din dronă care arată în ce stadiu au ajuns aceste defrișări în cea de-a treia zi de restricții.