VIDEO & FOTO Fiat parodiază Salonul din Geneva și își prezintă viitoarea gamă bazată pe Panda

VIDEO & FOTO Fiat parodiază Salonul din Geneva și își prezintă viitoarea gamă bazată pe Panda
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 feb 2024

Absentă, la fel ca toate mărcile grupului Stellantis, de la Salonul Auto din Geneva, Fiat a ales să parodieze evenimentul într-un video în care CEO-ul acestei mărci, Francois Oliver, prezintă viitorul. „Vreau să mergeți cu mine la cel mai important eveniment al anului, Salonul din Geneva, în italiană Ginevra”, spune Francois, profitând de asemănarea de denumiri între Genova, din Italia, și Geneva din Elveția, unde are loc zilele acestea cunoscutul Salon Auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

„Este o mare afacere pentru noi, constructorii de mașini. Vor fi mulți oameni acolo, francezi, japonezi, chinezi, și toți vor cheltui mulți bani pentru a-și anunța viitorul afacerilor lor. Pentru că este un eveniment de presă, deci toată lumea vrea să impresioneze”.

FOTO Britanicii de la MG au prezentat rivalul direct pentru Dacia Sandero CITEȘTE ȘI FOTO Britanicii de la MG au prezentat rivalul direct pentru Dacia Sandero

Așa își începe Oliver Francois, CEO al mărcii Fiat, la volanul unui Fiat Panda, prezentarea video a viitorului mărcii Fiat. Folosește asemănarea de nume dintre Genova și Geneva și încearcă să parodieze salonul elevețian și prețurile uriașe pe care constructorii obișnuiesc - sau obișnuiau în trecut -  să le plătească pentru un stand. Șeful Fiat a ales însă să-și prezinte viitorul într-un birt din Genova italiană, unde publicul e format din clienții cafenelei, iar recuzita, care la marile saloane e formată din mari ecrane sofisticate dispuse pe pereți, acum e un televizor cu telecomandă.

Dincolo de umorul abordării, filmul realizat de Oliver Francois are câteva informații foarte importante referitoare la planurile mărcii, care intrase înainte de fuziunea dintre FCA și PSA într-un con mare de umbră din punct de vedere al strategiei de produse. „În Europa, în America de Sud, în Orientul Mijlociu și în Africa”, explică CEO-ul Fiat marcând astfel piețele pe care este prezent brandul italian.

Juriul Car of The Year a anunțat mașina câștigătoare după o finală exclusiv electrică CITEȘTE ȘI Juriul Car of The Year a anunțat mașina câștigătoare după o finală exclusiv electrică

Prima lansare pe care o pregătește Fiat pentru a-și moderniza gama este noua generație Panda, despre care șeful mărcii spune că va fi mai mare, „dar spiritul ei este la fel, este pregătit total pentru oraș”. Va fi o mașină multienergie, adică va fi oferită cu motoare cu combustie, dar și electrice. Acest model va sta la baza unei noi familii de modele, globale, printre care un pick-up de mici dimensiuni, destinat Americii de Sud, unde acest tip de caroserie este foarte popular, însă acesta va veni și în Europa. Pe aceeași platformă va urma Fastback, în Brazilia, și un nou Tipo, în Orientul Mijlociu. Nu în ultimul rând, un SUV cu trăsături asemănătoare va fi lansat și el, tot pe aceeași platformă, cu un derivat de tip Camper.

„În Geneva, Elveția, veți vedea multe mașini și concepte de vis. Dar ceea ce v-am arătat eu nu e un vis. Este realitate care va sosi pe piață în următorii ani”, a mai spus Francois, care a precizat că prima lansare va fi în iulie, în acest an, apoi următoarele vor sosi în 2025, 2026 și 2027.

VIDEO & FOTO Fiat parodiază Salonul din Geneva și își prezintă viitoarea gamă bazată pe Panda

VIDEO & FOTO Fiat parodiază Salonul din Geneva și își prezintă viitoarea gamă bazată pe Panda

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat panda
salon geneva
noul panda
noile fiat