VIDEO & FOTO Klaus Iohannis a testat Ford Puma, la uzina din Craiova. “Mi-a plăcut mașina!”. Ford anunță o nouă investiție

VIDEO & FOTO Klaus Iohannis a testat Ford Puma, la uzina din Craiova. “Mi-a plăcut mașina!”. Ford anunță o nouă investiție
scris 22 iul 2020

Președintele Klaus Iohannis a vizitat uzina Ford din Craiova, unde i-a fost prezentat stadiul actual al business-ului, ca urmare a efectelor crizei de coronavirus, dar a și testat un model Ford Puma, al doilea automobil introdus încă de anul trecut pe liniile de producție din Craiova.

După vizita premierului Ludovic Orban, a venit rândul președintelui Klaus Iohannis să viziteze uzina Ford din Craiova în acest an, cel mai probabil ca mesaj de susținere a companiei în această perioadă dificilă, indusă de pendemie. Este a doua vizită a președintelui la Craiova.

“Am văzut ce noutăți avem aici. Am văzut o echipă foarte dedicată, am văzut oameni harnici și cred că este un semn foarte bun pentru locația economică Craiova”, a declarat Klaus Iohannis. “Am auzit că există intenția de a extinde fabrica ceea ce este lăudabil și sper să fie un mare succes dar dați-mi voie să vorbesc mai mult despre Craiova și despre economia românească în general. Am avut o întâlnire cu reprezentanții autoritățile locale. Locația eonomică Craiova este extrem de importantă pentru mine, pentru România. Craiova este o locație economică de primă mână în Europa și pentru asta e nevoie de investiții și de exindere. Construiți proiecte pentru bani europeni.”

“Am avut ocazia să văd noul model. Am făcut un test-drive, mi-a plăcut mașina. Este bine ca România să fie cunoscută pentru ceea ce reprezintă industria automotive. Aceasta se poate dezvolta foarte mult, avem potențial, acum avem și banii pentru a face România și mai atractivă pentru a atrage investitorii”, a mai spus Iohannis.

Ford a anunțat în timpul vizitei lui Iohannis că a reluat programul de lucru în trei schimburi și anunță o investiție suplimentară de 30 de milioane de dolari la fabrică, pentru instalarea uneia dintre cele mai moderne linii de presaj. Aceasta are o suprafață de 1.900 mp și va permite uzinei Ford Craiova să producă la nivel local o gamă mai largă de componente, care, în acest moment, sunt aduse de la alte fabrici Ford din Europa. “Volumul de producție este acum la aproape același nivel cu cel înregistrat înainte de începutul pandemiei”, a anunțat Ford România.

Uzina va produce din acest an încă o versiune a modelului Puma, numită ST, o versiune de performanță.

Ford Motor va colabora cu o divizie a Intel, Mobileye, pentru a dezvolta un sistem îmbunătățit de evitare a coliziunilor pentru vehiculele sale CITEȘTE ȘI Ford Motor va colabora cu o divizie a Intel, Mobileye, pentru a dezvolta un sistem îmbunătățit de evitare a coliziunilor pentru vehiculele sale

„Deși situația continuă să fie volatilă, revenirea la trei schimburi de lucru este un semn că piețele europene au început să se redreseze. Este important ca oamenii să continue să se comporte responsabil și să respecte toate măsurile de securitate și sănătate impuse de către guvernele naționale și de către companii. Acesta este un factor important pentru menținerea activității noastre și a industriei auto în această perioadă dificilă”, a declarat Ian Pearson, președintele Ford România.

„Din 2008, de când a achiziționat fabrica de la Craiova, Ford a respectat angajamentul pe care și l-a asumat față de România și în special față de Craiova. Cred că investițiile constante pe care le-am făcut în ultimii 12 ani, inclusiv cea de 30 de milioane de dolari anunțată astăzi, reprezintă o dovadă a acestui lucru”, a adăugat Ian.

Cu o investiție de peste 1,5 miliarde de euro în uzina sa de ultimă generație de la Craiova, Ford România are în prezent aproximativ 6000 de angajați, atât la Fabrica de Producție Vehicule, cât și la Fabrica de Producție Motoare, care lucrează în acest moment în două și trei schimburi. Aproape jumătate dintre ei s-au alăturat companiei în ultimii trei ani, pentru a sprijini producția SUV-urilor EcoSport și Puma.

Ford România, prin Ford Motor Company Fund, s-a implicat și în activități de sprijinire a comunității, pe perioada pandemiei. Cumpărarea și livrarea de pachete cu alimente pentru peste 400 de bătrâni, achiziționarea unui echipament de testare COVID-19 pentru Spitalul Județean Craiova, dar și cursuri online de educație rutieră pentru peste 800 de elevi din 20 de licee din Craiova. De asemenea, pe perioada stării de urgență generate de pandemia de COVID-19, Ford Craiova a produs peste 50.000 de viziere, donând jumătate dintre acestea către peste 40 de instituții locale din Craiova și din județul Dolj.

VIDEO & FOTO Klaus Iohannis a testat Ford Puma, la uzina din Craiova. “Mi-a plăcut mașina!”. Ford anunță o nouă investiție

VIDEO & FOTO Klaus Iohannis a testat Ford Puma, la uzina din Craiova. “Mi-a plăcut mașina!”. Ford anunță o nouă investiție

VIDEO & FOTO Klaus Iohannis a testat Ford Puma, la uzina din Craiova. “Mi-a plăcut mașina!”. Ford anunță o nouă investiție

viewscnt
Afla mai multe despre
iohannis craiova
ford puma