VIDEO & FOTO Nissan prezintă în premieră conceptul unei decapotabile complet electrice. Design ce amintește de mașinile de acum 50 de ani

VIDEO & FOTO Nissan prezintă în premieră conceptul unei decapotabile complet electrice. Design ce amintește de mașinile de acum 50 de ani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 apr 2023

Nissan va lansa luna aceasta un concept-car complet electric cu o caroserie mai puțin obișnuită pentru acest segment: o decapotabilă cu un design ce amintește de mașinile de acum 50 de ani, dar care înglobează tehnologiile cele mai moderne.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Salonul Auto din Shanghai este locul în care Nissan va prezenta în premieră mondială conceptul Max-Out, o mașină cabrio propulsată exclusiv cu motor electric. Mașina a fost menționată de Nissan în planul Nissan Ambition 2030, prezentat în 2021, prin care compania japoneză își anunța strategia de electrificare în deceniul curent.

Această strategie include lansarea a 15 automobile cu propulsie 100% cu baterii, dintr-un total de 23 de automobile electrificate, până în 2030. În acest fel, la finalul deceniului Nissan va avea în ofertă 19 modele electrice și alte 18 hibride.

FOTO Porsche dezvăluie noul interior al lui Cayenne, cu un display cât toată mașina CITEȘTE ȘI FOTO Porsche dezvăluie noul interior al lui Cayenne, cu un display cât toată mașina

Cele două mărci, Nissan și Infiniti, vor ajunge la un procent de electrificare de 55% în 2030, la nivel global, dar cu procente foarte ridicate pe anumite piețe. În Europa, Nissan țintește un grad de electrificare de 98% în 2030, iar în Japonia, de 58%.

Compania și-a bugetat investiții de aproape 15 miliarde de euro în dezvoltarea de noi modele și în tehnologia corespunzătoare acestor vehicule.

VIDEO & FOTO Nissan prezintă în premieră conceptul unei decapotabile complet electrice. Design ce amintește de mașinile de acum 50 de ani

Modelul decapotabil a apărut în prezentarea video a șefilor Nissan, în urmă cu mai bine de un an, fără alte informații, ca ilustrație video a informațiilor oferite la acel moment referitor la tehnologiile și posibilitățile de extindere a gamei de automobile a Nissan, fiind remarcat în acea prezentare, de asemenea, un pick-up electric.

FOTO & VIDEO Premieră mondială: Lamborghini a dezvăluit noul model Revuelto, primul plug-in hybrid al mărcii, cu o putere de peste 1.000 CP CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială: Lamborghini a dezvăluit noul model Revuelto, primul plug-in hybrid al mărcii, cu o putere de peste 1.000 CP

Nissan a anunțat la acel moment faptul că toate viitoarele automobile electrice pe care le va lansa începând din 2028 vor fi echipate cu baterii solid-state, o tehnologie în care compania a investit foarte mult și în care a obținut progrese remarcabile. Această tehnologie va permite o densitate mult mai mare de energie și, implicit, capacități mai mari de înmagazinare a energiei electrice, cu o greutate mai redusă.

Ulterior, la începutul acestui an, un video digital a fost publicat de Nissan, aducând mai multe detalii estetice ale conceptului Max-Out. Singurele informații referitoare la viitoarea premieră artă că „promite să ofere o nouă experiență de condus cu stbilitate și confort la superlativ”.

Volkswagen Polo va dispărea din Europa CITEȘTE ȘI Volkswagen Polo va dispărea din Europa

Tot la Salonul Auto din Shanghai Nissan va mai prezenta două concepte despre care nu a publicat alte informații. De asemenea, vor fi expluse mai multe automobile echipate cu sistemul de propulsie e-Power, versiunea mărcii în materie de hibride (bazată pe un motor termic care încarcă bateria și pe un motor electric care asigură propulsia).

Premiera conceptului Nissan Max-Out va avea loc pe 18 aprilie, în prima zi dedicată presei. Unul dintre conceptele Nissan va fi dezvăluit în ziua dedicată SUV-urilor non-electrice, ceea ce ar putea fi anunța un nou model echipat cu motorizare e-Power.

Marca Nissan este unul dintre pionierii propulsiei electrice, modelul Leaf fiind unul dintre primele autombile electrice de serie lansate la nivel global de industria auto, cu doi ani înainte de apariția lui Tesla Model S, cel care a popularizat practic marca americană pe piețele globale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan max out
nissan concept-car
nissan electric