FOTO Porsche dezvăluie noul interior al lui Cayenne, cu un display cât toată mașina

FOTO Porsche dezvăluie noul interior al lui Cayenne, cu un display cât toată mașina
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 apr 2023

Porsche pregătește un face-lift consistent pentru SUV-ul Cayenne, dar cele mai importante modificări vor veni odată cu lansarea de luna viitoare la interior, unde au fost introduse un nou display și o arhitectură nouă de control.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche a pus accent pe o nouă experiență a utilizatorilor pentru noul Cayenne, care va fi lansat în aprilie. Constructorul german a publicat primele informații referitoare la modificările pe care le-a suportat cel mai vândut model al mărcii, acestea fiind concentrate în special pe o nouă arhitectură a cockpit-ului, cu tot cu zona instrumentarului de bord, display și sistemele de conectivitate.

VIDEO ANUNȚ De azi, aplicația Google Maps arată unde se află mijloacele STB, în timp real CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ De azi, aplicația Google Maps arată unde se află mijloacele STB, în timp real

Întreaga planșă de bord a lui Cayenne a fost redesenată, având o formă curbată și o suprafață întinsă pe toată lățimea bordului. Chiar dacă cele mai importante comenzi sunt grupate în jurul volanului, pentru a fi accesibile șoferului, pasagerul din dreapta primește acces la o serie de comenzi și panouri de control, eveident cele de multimedia.

Cele mai multe dintre elementele cockpit-ului vin de la modelul electric Taycan, ele fiind redesenate pentru a se încadra în interiorul lui Cayenne. O schimbare importantă este și selectorul de viteze, care a fost amplasat în dreapta volanului, așa cum vedeam în urmă cu 50 de ani pe mașinile americane. În locul schimbătorului, pe consola centrală a fost amplasat controllerul pentru aerul condiționat, cu un panou negru stilat.

FOTO Porsche dezvăluie noul interior al lui Cayenne, cu un display cât toată mașina

Pentru zona de instrumentar de bord, ecranul are 12,6 inci, având setări ce permit șapte stiluri diferite de afișare. El poate afișa nu doar turometrul sau navigația, ci și afișajul Night Vision sau sistemul de asistență 3D. Una dintre versiunile de afișare reproduce stilul clasic de bord Porsche, cu cinci ceasuri.

FOTO Pași înainte pentru finalizarea investiției din Prelungirea Ghencea CITEȘTE ȘI FOTO Pași înainte pentru finalizarea investiției din Prelungirea Ghencea

Afișajul central, lipit într-un tot unitar de instrumentarul de bord, are 12,3 inci și înglobează sistemul Porsche Communication Management (PCM) cunoscut de pe toate modelele mărcii. De aici sunt controlate navigația și opțiunile multimedia.

În continuarea acestui ecran a fost amplasat, lipit la fel de discret, ecranul pasagerului din dreapta, un display opțional care oferă acces la unele servicii și sisteme, cum este cazul nvigației sau a unor comenzi media. O caracteristică specială este folia de pe ecran, care împiedică vizualizarea conținutului de către șofer. În acest fel, pasagerul poate vedea filme fără a-i distrage atenția șoferului.

Porsche a redesenat și panourile ușilor, pentru a se încadra mai bine cu noul cockpit, astfel că aspectul habitaclului este complet nou.

FOTO & VIDEO Premieră mondială: Lamborghini a dezvăluit noul model Revuelto, primul plug-in hybrid al mărcii, cu o putere de peste 1.000 CP CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială: Lamborghini a dezvăluit noul model Revuelto, primul plug-in hybrid al mărcii, cu o putere de peste 1.000 CP

O opțiune nouă este și zona pentru telefon, cu încărcare prin inducție, care are inclusiv sistem de răcire, care permite încărcare cu până la 15W. Comenzi vocale Siri, două porturi USB-C în torpedou și alte două în zona consolei sunt de asemenea facilități noi pentru noul model. Conectivitatea telefonului este susținută și de coducl QR pe care sistemul PCM îl generează automat. Serviciile de streaming Screenhits TV sunt disponibile direct în PCM, cu ajutorul unei noi funcții In-Car Video.

FOTO Porsche dezvăluie noul interior al lui Cayenne, cu un display cât toată mașina

Porsche încă nu a dezvăluit modificările exterioare ale lui Cayenne, însă este de așteptat ca acestea să nu fie la fel de radicale precum la interior, având în vedere că se află deja în dezvoltare o nouă generație a SUV-ului, una complet electrică și care va fi lansată peste numai trei ani. 

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche cayenne
cayenne facelift
ecran cayenne