VIDEO&FOTO Pasajul rutier Drajna a fost deschis. Autoritățile au promis că va fi traversat în 3 minute

Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2023

Pasajul de la Drajna a fost deschis astăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Autoritățile au promis anterior că pasajul va fi traversat, din luna mai, în 3 minute, inclusiv drumurile care asigură legătura cu Autostrada Soarelui, DN21 și DN3A, față de câteva zeci de minute astăzi.

Pasajul de la Drajna este parte integrantă a viitorului drum TransRegio Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița. 

Anterior a fost transmis că sezonul estival va începe fără cozi în trafic la Drajna, pasajul, împreună cu drumurile de legătură, urmând să fie dat în folosință în luna mai, înainte de termen.

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

FOTO Pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile de metrou Eroilor 1 și Eroilor 2, finalizate CITEȘTE ȘI FOTO Pasajele de legătură în corespondență directă între stațiile de metrou Eroilor 1 și Eroilor 2, finalizate

Amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie 2022, iar stadiul acestui proiect de infrastructură rutieră a ajuns la 80,5%. Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m.

VIDEO&FOTO Pasajul rutier Drajna a fost deschis. Autoritățile au promis că va fi traversat în 3 minute

Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.

VIDEO&FOTO Pasajul rutier Drajna a fost deschis. Autoritățile au promis că va fi traversat în 3 minute

În decembrie 2021, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a semnat autorizația de construcție pentru pasajul rutier Drajna, iar constructorul a promis că va finaliza lucrările înainte de termen. ”Vreau să-i văd la lucru”, a transmis ministrul.

”Acum am semnat Autorizația de Construcție pentru pasajul rutier la Drajna, peste DN21 si CF 800. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni”, a anunțat atunci ministrul Transporturilor. 

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Grindeanu a precizat că firma constructoare a promis ca termină lucrările înainte de termen.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
drajna
pasaj