VIDEO Prima „autostradă nemțească” din România - Cum arată acum drumul din beton către podul Giurgiu-Ruse înainte de deschiderea traficului

VIDEO Prima „autostradă nemțească” din România - Cum arată acum drumul din beton către podul Giurgiu-Ruse înainte de deschiderea traficului
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2021

În circa o săptămână se va da drumul la circulație la un nou drum expres ce se construiește lângă Giurgiu, o șosea nouă de circa 6 km care ocolește orașul și ajunge direct în vama cu Bulgaria. Tronsonul e aproape gata, iar inaugurarea sa ar veni mult înaintea termenului contractual. Drumul vine cu o noutate: sistemul rigid alcătuit din beton, turnat automat cu finisoare speciale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Scrioșteanu a făcut o ultimă vizită pe șantier „înainte de darea în trafic”, iar lucrările sunt pe ultima sută de metri, scrie Hotnews.ro.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Scrioșteanu mai spunea în trecut despre drumul de 5,72 km lungime cu profil 2x2 cu parapet median că va fi „prima „autostradă nemțească” din România”, făcând aluzie la tehnologia folosită pentru așternerea betonului.

Asociația Pro Infrastructura a vizitat și ea șantierul și l-a filmat din dronă în urmă cu câteva zile.

„Constructorul (PORR) își menține promisiunea de a da în exploatare, în jurul datei de 20 decembrie, cei 5,72 km ai drumului național cu două benzi pe sens și parapet median, dar finalizarea va veni în primăvară, fiind multe "mărunțișuri" de terminat în afara părții carosabile”, spune Pro Infrastructura.

„Tronsonul aduce în premieră în România o tehnologie nemțească de așternere a betonului rutier, suprafață mai puțin obișnuită pentru șoferii români. Da, betonul rutier se așterne la fel ca asfaltul, nu se toarnă. Sperăm să fie un exemplu de succes și soluția să fie implementată și pe alte segmente cu trafic greu foarte intens”, mai notează Asociația.

viewscnt
Afla mai multe despre
giurgiu-ruse
autostradă nemțească