VIDEO Haosul în gara din Londra persistă, călătorii de Anul Nou afectate pentru mii de pasageri

VIDEO Haosul în gara din Londra persistă, călătorii de Anul Nou afectate pentru mii de pasageri
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2023

Inundațiile din tunelurile de cale ferată din sud-estul Angliei au forțat anularea tuturor trenurilor care leagă Londra de continentul european, perturbând călătoriile de Anul Nou pentru mii de pasageri, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorul feroviar internațional Eurostar a anulat inițial 14 trenuri, dar în cele din urmă a decis să anuleze toate serviciile din această zi - în total 41 de trenuri - deoarece inundațiile au persistat, arată news.ro.

FOTO Dacia din 1987, într-un top inedit al celor mai interesante mașini din Europa de Est CITEȘTE ȘI FOTO Dacia din 1987, într-un top inedit al celor mai interesante mașini din Europa de Est

Nu a fost imediat clar ce a cauzat inundațiile din tunelurile feroviare de sub râul Tamisa, în apropiere de Ebbsfleet, la est de Londra.

 Unele părți ale Angliei s-au confruntat cu ploi abundente în ultimele zile, iar în sudul Angliei este în vigoare o avertizare cod galben pentru vânt puternic și rafale de vânt.

Imaginile de la televiziune au arătat cum apa a intrat într-unul dintre tuneluri și a acoperit calea ferată, în timp ce în gara St Pancras din Londra sute de pasageri blocați așteptau cu valizele în sală.

VIDEO Sute de olandezi au blocat cea mai importantă autostradă de lângă Amsterdam pentru a protesta contra ING CITEȘTE ȘI VIDEO Sute de olandezi au blocat cea mai importantă autostradă de lângă Amsterdam pentru a protesta contra ING

"Înțelegem că acesta este un moment vital pentru a ajunge acasă pentru sfârșitul sezonului de sărbători și înainte de Anul Nou și sprijinim clienții din gări", a dat asigurări Eurostar într-o declarație trimisă prin e-mail.

Anularea trenurilor este a doua perturbare pentru clienții Eurostar în acest sezon de sărbători. Pe 21 decembrie, o grevă neanunțată a lucrătorilor francezi a zădărnicit planurile de călătorie de Crăciun pentru mii de persoane.

Știrea inițială

Cel puțin 14 trenuri Eurostar, care fac legătura între Marea Britanie și continentul european, au fost anulate din cauza inundațiilor din tunelurile de cale ferată din sudul Angliei, în apropiere de Londra, lăsând mii de pasageri blocați într-unul dintre cele mai aglomerate weekenduri ale anului, scrie AFP.

„Din cauza unei probleme de infrastructură pe linia de mare viteză de lângă Londra, suntem nevoiți să anulăm anumite trenuri spre și dinspre Londra”, a anunțat Eurostar, conform Hotnews.

VIDEO&FOTO În ultimele ore ale anului, o nouă porțiune de autostradă a fost deschisă CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO În ultimele ore ale anului, o nouă porțiune de autostradă a fost deschisă

Au fost anulate cel puțin 14 curse între Londra și Paris, Amsterdam și Bruxelles, iar potrivit operatorului feroviar britanic South Eastern Railway, perturbările ar putea dura până la sfârșitul zilei.

„Au avut loc inundații în ambele tuneluri feroviare din apropiere de Ebbsfleet International, ceea ce înseamnă că ambele tuneluri sunt închise. Niciun tren nu poate circula între St Pancras International, gara de plecare și de sosire a trenurilor Eurostar din Londra, și Ebbsfleet International”, a transmis compania feroviară.

CONFIRMARE TAROM retrage din flotă unele avioane CITEȘTE ȘI CONFIRMARE TAROM retrage din flotă unele avioane

Ploi abundente sunt așteptate în continuare sâmbătă în această zonă a Angliei.

În gara St Pancras din Londra, câteva mii de pasageri așteptau liniștiți sâmbătă. Unii stăteau pe valizele lor sau pe podea, așteptând informații. Ei au mai multe variante, potrivit companiei feroviare. Aceștia pot fie să își schimbe gratuit biletul pentru a călători la o altă dată sau la o altă oră, în aceeași clasă de călătorie, fie să își anuleze rezervarea și să solicite un voucher electronic, care poate fi utilizat timp de un an, fie să își anuleze rezervarea și să solicite o rambursare.

ULTIMA ORĂ Guvernul majorează agresiv accizele și generează scumpirea carburanților cu 10%, în 2 etape CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul majorează agresiv accizele și generează scumpirea carburanților cu 10%, în 2 etape

Și în 21 decembrie, în plin sezon de sărbători, pasagerii Eurostar s-au confruntat cu numeroase anulări de trenuri din cauza unei greve surpriză care a paralizat tunelul de sub Canalul Mânecii. Treizeci de trenuri au fost anulate în acea zi, lăsând mii de pasageri fără o soluție. Unii au apelat în ultima clipă la autobuz sau avion, în speranța de a ajunge la timp la cei dragi pentru Crăciun. Traficul Eurostar a fost în cele din urmă reluat la 22 decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
gara