VIDEO Hyundai Motor cumpără Boston Dynamics, creatorii celebrului robot patruped Spot

VIDEO Hyundai Motor cumpără Boston Dynamics, creatorii celebrului robot patruped Spot
scris 14 dec 2020

Hyundai Motor cumpără dezvoltatorul de roboți Boston Dynamics, pentru aproape 800 de milioane de euro, potrivit anunțului oficial al companiei sud-coreene. Cei de la Boston Dynamics au devenit celebri cu ajutorul robotului care imita un patruped, cu performanțe uimitoare de deplasare.

Hyundai Motor Group a anunțat achiziția unui pachet de aproximativ 80% din producătorul de roboți Boston Dynamics, deținut de grupul SoftBank, într-o tranzacție care „evaluează compania de roboți la 1,1 miliarde dolari”, transmite constructorul sud-coreean de autovehicule. SoftBank va păstra, printr-o subsidiară, un pachet de 20%. La tranzacție au participat Hyundai Motor Co., Hyundai Mobis Co și Hyundai Glovis Co, subsidiare ale grupului, precum și președintele Euisun Chung, care va deține în nume personal 20% din companie.

Hyundai intenționează să utilizeze constructorul de roboți la dezvoltarea de noi tehnologii ale viitorului, în domenii precum vehiculele autonome, conectivitate, vehicule eco-frindly, uzine smart, materiale avansate, inteligență artificială și roboți. Sud-coreenii estimează că achiziția îi va oferi avantaje în creșterea capacităților în producție, logistică, construcții și automatizare.

Boston Dynamics a fost creată de Massachusetts Institute of Technology, fiind încorporată ca entitate separată în 1992. În 2013 a fost cumpărată de Google, iar în 2017 a fost vândută celor de la SoftBank. Publicul larg a luat contact cu Boston Dynamics în urma testelor filmate cu robotul patruped Spot, care reușește să depășească osbtacole și să se ridice după ce este împins și lovit. De asemenea, robotul a fost instruit să urce trepte, să deschidă uși și să ia sau să ducă obiecte în locuri special desemnate. Între timp, inginerii Boston Dynamics au creat și un robot humanoid, care reușește să meragă, să facă salturi spectaculoase în aer și să execute diferite misiuni.

FOTO Prima imagine cu noul Mitsubishi Outlander. A fost anunțată și data premierei mondiale CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine cu noul Mitsubishi Outlander. A fost anunțată și data premierei mondiale

„Suntem încântați să avem Boston Dynamics, un lider global în roboți mobili, în echipa Hyundai. Această tranzacție va reuni capabilitățile Hyundai Motor Group și Boston Dynamics într-un lider al inovației în mobilitatea viitorului”, a declarat președintele Hyundai, Euisun Chung.

Hyundai a investit în ultimii ani foarte mulți bani în zona roboticii și mobilității inteligente, ca parte din strategia președintelui Chung, care vrea să transforem grupul într-un lider global în acest domeniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
boston dynamics
achizitie roboti
robotul spot
robot humanoid