VIDEO Kia a publicat primul film cu viitorul SUV electric EV9

VIDEO Kia a publicat primul film cu viitorul SUV electric EV9
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 ian 2023

SUV-ul Kia EV9 a fost dezvăluit de producătorul sud-coreean sub forma unui teaser video, anticipând astfel așteptata lansare a modelului de serie ce ar trebui să preia 90% din conceptul cu același nume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Cu un design proeminent, cu trăsături off-road și elemente care preiau din stilul de până acum al gamei, noul SUV electric Kia EV9 este gata să lărgească gama de vehicule electrice a mărcii, în segmentul mare, acolo unde concurența este destul de puternică, dar unde Kia ar putea câștiga printr-un preț mai bun.

LEGE Peste cel mult 3 luni, șoferii ar trebui să poată descărca online istoricul sancțiunilor de circulație CITEȘTE ȘI LEGE Peste cel mult 3 luni, șoferii ar trebui să poată descărca online istoricul sancțiunilor de circulație

Kia a publicat un scurt film care confirmă faptul că designul modelului de serie EV9 va fi similar cu cel al conceptului EV9, bazat pe „Opposites United”, noul limbaj de design bazat pe „relația dintre natură și mașină”. Așa cum a fost evident de la momentul prezentării conceptului, surprind forma și liniile mașinii, unele pătrățoase, care amintesc de mașinile Land Rover, mai puțin întâlnite în cazul mașinilor electrice care au nevoie de un coeficient aerodinamic cât mai scăzut.

 

 

Kia EV9 a fost dezvoltat pe platforma electrică globală modulară E-GMP, regăsită și pe modelele Hyundai, și are caracteristici specifice clasei E-SUV, cu 4.930 mm lungime, 2.055 mm lățime, 1.790 mm înălțime și un ampatament de 3.100 mm, date care vorbesc despre un autovehicul cu un gabarit mare, pe care îl găsești în mod normal la mărcile premium.

Cele mai vândute mașini pe piețele naționale din Europa în 2022. Dacia Sandero - lider într-o țară la care puțini s-ar fi gândit CITEȘTE ȘI Cele mai vândute mașini pe piețele naționale din Europa în 2022. Dacia Sandero - lider într-o țară la care puțini s-ar fi gândit

Din punct de vedere dinamic, primele informații  vorbesc despre o baterie care va asigura o autonomie de 540 km, fără alte date legate de motor, însă sunt așteptate cifre de top, care să satisfacă clienții acestui segment. În plus, Kia a anunțat că mașina va dispune de trei rânduri de scaune, astfel că putem vorbi despre un concurent serios în acest segment.

Lansarea și startul producției pentru noul model Kia EV6 sunt programate pentru 2023, fără să fie anunțate însă date exacte. Principala piață a acestui model va fi SUA, dar nu este exclus să vedem noul SUV și în Europa, având în vedere că nu mai există restricțiile de emisii care au împiedicat până acum marca să vândă aici unele dintre SUV-urile sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
kia ev9
kia electric
kia suv