VIDEO Prima TV - Transport electric după zeci de ani

VIDEO Prima TV - Transport electric după zeci de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2021

Scaune noi, port USB pentru încărcarea telefoanelor mobile și camere de supraveghere. Toate acestea se găsesc în cel mai nou tramvai care circulă de acum pe linia 41 din Capitală. Este o garnitură modernizată de la zero, pentru care s-a cheltuit 500.000 de euro. Asta în condițiile în care un tramvai nou costă 2 milioane de euro, spune directorul STB. Călătorii sunt încântați de schimbare, dar spun că este nevoie ca toate vechile garnituri să fie reabilitate, pentru că prețul biletului a crescut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Capitala are de acum 3 tramvaie modernizate cap-coadă. Pe unul dintre acestea, bucureștenii l-au găsit deja pe traseu. Este verde și în exterior, și în interior, arată Prima TV.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Cât despre celelalte 40 de garnituri care circulă pe această linie, bucureștenii nu au niciun cuvânt de laudă.

Acest tramvai generează costuri de 2 ori mai mici față de unul obișnuit, iar echipamentul de tracțiune este unul nou, spune directorul STB. Adrian Criț promite că modernizările și achizițiile noi nu se vor opri aici. Urmează să fie modernizați 50 de kilometri de cale de tramvai.

A fost aprobată și o achiziție de 100 autobuze electrice și ar urma să fie cumpărate și alte 100 de troleibuze, promit oficialii.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

La câteva sute de kilometri distanță, la Iași, după 44 de ani există primul tramvai electric ce a ieșit deja pe traseu.

Alte 16 tramvaie vor fi achiziționate, pentru aproximativ 33 de milioane de euro, și vor ajunge pe traseu până la finalul anului. Noile garnituri sunt mai silențioase, iar capacitatea este 2 sau 3 ori mai mare decât cele vechi. Diferența este foarte mare chiar și pentru un vatman cu multă experiență.

În total, Iașiul va beneficia de 76 mijloace de transport electrice, în valoare de aproximativ 462 de milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
usb
stb
tramvai electric