VIDEO Prima TV: Zebre inteligente pentru reducerea accidentelor

VIDEO Prima TV: Zebre inteligente pentru reducerea accidentelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2022

În condiții meteo nefavorabile, trecerile de pietoni inteligente, iluminate cu led-uri, pot fi soluția pentru evitarea accidentelor rutiere grave. Practica din Occident a fost implementată și la Oradea, unde au fost amenajate deja 7 astfel de zebre din totalul celor 26 care vor fi realizate în această primăvară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ceață, noapte, ploaie abundentă sau ninsoare viscolită. Sunt condițiile meteorologice care afectează semnificativ vizibilitatea participanților la trafic. Cele mai mari probleme sunt de regulă la trecerile de pietoni, unde se produc și numeroase accidente. De vină sunt uneori șoferii, care nu încetinesc din timp, dar și pietonii care se angajează în traversare fără a se asigura în prealabil. Văzând aceste situații, un polițist din Bihor a propus Primăriei Oradea ca o parte din trecerile de pietoni din oraș să fie iluminate inteligent, cu leduri, după lăsarea întunericului. Primele dintre ele au fost deja puse în funcțiune, arată Prima TV.

Marca VW, lovită în plin, în 2021, de criza de semiconductori: scădere masivă la livrări, dar cu o creștere de 97% la electrice CITEȘTE ȘI Marca VW, lovită în plin, în 2021, de criza de semiconductori: scădere masivă la livrări, dar cu o creștere de 97% la electrice

În total, 26 de astfel de treceri de pietoni vor fi modernizate în Oradea în primele luni ale noului an.

Valoarea investiției este de aproximativ 400.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
zebre
accidente