VIDEO Start pentru un nou aeroport în România

VIDEO Start pentru un nou aeroport în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2024

Proiectul Aeroportului Internațional Galați-Brăila a primit acordul ROMATSA privind delimitarea spațiului aerian. Aeroportul inclus în Master Planul General de Transport mai are nevoie de câteva studii pentru a putea fi organizată licitația pentru desemnarea constructorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Aeroportul din județul Galați va avea o suprafață de 250 de hectare, la care se va adăuga o zonă rezervată pentru investiții publice de aproximativ 115 hectare.

FOTO Duster a fost lansat și în Turcia, dar sub brandul Renault CITEȘTE ȘI FOTO Duster a fost lansat și în Turcia, dar sub brandul Renault

Aeroportul Internațional Galați-Brăila este prevăzut cu un terminal de pasageri, cu o suprafață desfășurată de 28.500 de mp, și un terminal cargo, cu o suprafață de aproximativ 5.500 de mp. 

În urmă cu doi ani, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, anunța încheierea unui protocol cu județul Brăila pentru realizarea unui aeroport internațional, care să deservească întreaga regiune.

Conform președintelui CJ Galați, un aeroport în acest județ ar contribui mult la dezvoltarea întregii regiuni.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

"Vom lucra împreună cu colegii de la Brăila pentru ca proiectul aeroportului să devină realitate. Este fără doar și poate una dintre cele mai așteptate investiții, care ar ajuta mult la dezvoltarea întregii regiuni. Știu că se vorbește de mulți ani de acest proiect, însă, acum, pentru prima oară se fac pași concreți pentru a realiza acest vis al celor care trăiesc în zona Galați- Brăila și nu numai, în condițiile în care de acest aeroport ar putea beneficia și cei din Vrancea sau din localitățile de frontieră din Republica Moldova", afirma el.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
galati
braila