Planuri pentru un nou aeroport în România

Planuri pentru un nou aeroport în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2022

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, anunță încheierea unui protocol cu județul Brăila pentru realizarea unui aeroport internațional, care să deservească întreaga regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform președintelui CJ Galați, un aeroport în acest județ ar contribui mult la dezvoltarea întregii regiuni, scrie News.ro.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

"Vom lucra împreună cu colegii de la Brăila pentru ca proiectul aeroportului să devină realitate. Este fără doar și poate una dintre cele mai așteptate investiții, care ar ajuta mult la dezvoltarea întregii regiuni. Știu că se vorbește de mulți ani de acest proiect, însă, acum, pentru prima oară se fac pași concreți pentru a realiza acest vis al celor care trăiesc în zona Galați- Brăila și nu numai, în condițiile în care de acest aeroport ar putea beneficia și cei din Vrancea sau din localitățile de frontieră din Republica Moldova", afirmă el.

Conform președintelui Consiliului Județean, în bugetul de anul acesta au fost prevăzuți bani pentru realizarea primelor expertize și analize, precum și a mai multor documente tehnice necesare pentru a obține, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Comunitară pentru Infrastructura de Transport,, fonduri nerambursabile pentru construirea aeroportului.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

"Acum avem și un avantaj foarte mare, și anume faptul că acest obiectiv de investiții a fost inclus în Master Planul General de Transport al României. În plus, nu mai suntem singuri în acest demers, ci împreună cu partenerii de la Brăila.

De altfel, cred că este primul proiect major, cel puțin din ultimii ani, în care, fără niciun fel de orgoliu, chiar și dincolo de hârtii și proceduri, cele două județe își dau mâna pentru a realiza o investiție atât de importantă", a mai declarat Fotea.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport
galati
braila