Google actualizează Dark Mode, care trece de la gri la negru

Google actualizează Dark Mode, care trece de la gri la negru
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 feb 2022

Fundalul folosit de Google pentru modul întunecat al aplicațiilor de smartphone-uri ale companiei și Google Search pe telefoane și desktop va fi negru în loc de griul cu care utilizatorii se obișnuiseră.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu câțiva ani, când dezvoltatorii de telefoane și aplicații au început să lanseze moduri întunecate pentru propriile produse, Google a decis să facă notă discordantă și aleagă un gri pentru fundal, în locul negrului cu care ceilalți producători au mers.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Cu cât mai multe negru, cu atât mai mic este consumul pe dispozitivele cu ecrane OLED. Însă, Google a spus la acea vreme că griul este mai bun pentru ochii oamenilor.

Acum, fără o explicație a motivului pentru care s-a răzgândit, Google renunță la gri și îl înlocuiește cu negru. Compania spune doar că a început testarea acestuia încă din februarie anul trecut.

Când modificarea va fi aplicată tuturor utilizatorilor Google, fundalul complet negru va fi vizibil celor care folosesc Dark Mode atât în aplicațiile de smartphone ale companiei, cât și în paginile din Google Search.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

În Google Search, Dark Mode poate fi activat și dezactivat din meniul de setări rapide, care se deschide apăsând butonul Settings din partea dreaptă sus a paginii.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
dark mode
gri
negru