VIDEO Tesla, supusă unor presiuni sporite din partea autorităților de reglementare chineze, în urma unui protest al unei cliente nemulțumite, la Shanghai, devenit viral

VIDEO Tesla, supusă unor presiuni sporite din partea autorităților de reglementare chineze, în urma unui protest al unei cliente nemulțumite, la Shanghai, devenit viral
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2021

Tesla a fost supusă unor presiuni sporite din partea autorităților de reglementare chineze, în urma unui protest al unei cliente nemulțumite, la salonul auto de la Shanghai, care a devenit viral și a obligat producătorul american de automobile electrice să își ceară scuze, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Criticile aduse Tesla în China, care generează 30% din vânzările globale ale companiei americane și unde fabrică mașini la fabrica sa din Shanghai, au survenit în contextul tensiunilor dintre Statele Unite și China și al boicoturilor suferite și de alte companii străine, scrie News.ro.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

O clientă nemulțumită s-a urcat pe un automobil Tesla la salonul auto de la Shanghai, în semn de protest față de modul în care compania îi gestionează plângerile legate de funcționarea necorespunzătoare a frânelor, provocând o furtună pe platformele de socializare și implicarea autorităților de reglementare și a presei de stat.

Autoritatea de reglementare a pieței din China a cerut Tesla să asigure calitatea produselor sale în țară, în timp ce agenția de presă Xinhua a afirmat că scuzele Tesla ”nu sunt sincere”.

Tesla a refuzat să comenteze, dar a afirmat într-un comunicat că va transmite date referitoare la incidentul cu frânele la autoritățile de reglementare.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

În videoclipurile de la expoziția auto, care au devenit virale, o femeie care purta un tricou inscripționat cu cuvintele ”Frânele nu funcționează” a strigat acuzații similare, în timp ce personalul și securitatea s-au străduit să restabilească calmul.

Tesla a cerut scuze consumatorilor chinezi pentru că nu a rezolvat plângerea în timp util și a declarat că va lansa o revizuire a serviciilor sale pe cea mai mare piață auto din lume.

Cu toate acestea, agenția de știri Xinhua a spus că scuzele lui Tesla nu au avut efect.

"O companie mare ar trebui să aibă responsabilitatea de a fi o companie mare, nicio companie nu poate face tot ce vrea", a afirmat agenția într-un comentariu miercuri seară.

"Dacă o companie nu rectifică situația atunci când are o problemă, dacă nu schimbă un director general problematic ... în cele din urmă va face din nou greșeli", a afirmat articolul.

Grace Tao, vicepreședinte Tesla, a declarat pentru o publicație locală că ”nu există nicio posibilitate ca Tesla să facă compromisuri” și a spus că suspectează că cineva a pus clienta să protesteze.

Interviul a atras acuzații de ”aroganță” la adresa Tesla din partea presei de stat.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Între timp, Global Times, un tabloid condus de cotidianul oficial al Partidului Comunist la guvernare, a publicat miercuri un articol despre un accident mortal care ar fi implicat o Tesla, provocând mai multe îngrijorări cu privire la problemele de control al calității la producătorului american de automobile.

Luna trecută, Tesla a ajuns în atenția publică în China, când armata a interzis accesul mașinilor sale în complexele sale, invocând îngrijorări de securitate cu privire la camerele montate pe vehicule, au declarat surse pentru Reuters.

Potrivit Tesla, camerele video instalate pe mașinile sale nu sunt activate în afara Americii de Nord.

Utilizatorii chinezi de internet au început luna trecută să ceară boicotarea unor mărci, printre care H&M, Adidas și Nike,  care au afirmat în trecut că nu folosesc bumbac din Xinjiang, unde unii cercetători și parlamentari afirmă că autoritățile folosesc munca forțată pentru a-și acoperi nevoile sezoniere, ceea ce China neagă.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
shanghai