Un automobil Tesla Model 3 a luat foc la Moscova, după ce a lovit un vehicul de tractare pe autostradă

Un automobil Tesla Model 3 a luat foc la Moscova, după ce a lovit un vehicul de tractare pe autostradă
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2019

Un automobil electric Tesla Model 3 a luat foc la Moscova, după ce s-a ciocnit cu un camion de tractare parcat pe o autostradă, șoferul afirmând că nu a observat vehiculul, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrebat într-o filmare publicată pe site-ul REN TV dacă folosea sistemul de conducere automată Autopilot, șoferul Alexei Tretiakov a spus că utiliza sistemul de conducere asistată și că ținea mânile pe volan, scrie News.ro.

Tesla susține că Model 3 este sigur, în timp ce documentele arată că autoritatea pentru siguranța auto dn Statele Unite a emis începând de anul trecut cel puțin cinci citații prin care a cerut informații legate de coliziunile în care au fost implicate vehiculele companiei.

VIDEO Insula Gran Canaria, afectată de un incendiu CITEȘTE ȘI VIDEO Insula Gran Canaria, afectată de un incendiu

Tretiakov a spus că circula cu o viteză de circa 100 de kilometri pe oră, în limita legală, când automobilul său s-a ciocnit pe partea stângă cu un vehicul de tractare aflat în staționare, pe care nu l-a observat.

Imaginile cu incidentul, difuzate deteleviziunea de stat Rossiya 24, au arătat automobilul aflat la marginea drumului, cuprins dă flăcări și un fum gros. Două mici explozii au avut loc la un interval de câteva secunde una de alta, iar după incendiu nu a mai rămas decât caroseria.

Site-ul agenției de presă RIA a publicat un video care arată automobilul rulând pe banda din stânga a șoselei de centură a Moscovei, cunoscută sub numele de MKAD, înainte să se lovească de camionul parcat lângă un gard de siguranță.

Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei locale 21:00 (18:00 GMT).

Tretiakov, expert în piețe financiare și director al companiei de investiții Arikapital, a spus că și-a rupt piciorul în accident, iar cei doi copii ai săi au suferit numai julituri. Toți au reușit să iasă din vehicul.

Reprezentanții Tesla nu au fost disponibili pentru comentarii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model 3
moscova