VIDEO Un avion de vânătoare canadian, într-o luptă aeriană simulată cu un F-16 românesc

VIDEO Un avion de vânătoare canadian, într-o luptă aeriană simulată cu un F-16 românesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2021

Forțele Aeriene Regale Canadiene au în România 6 avioane de vânătoare CF-188 Hornet, împreună cu 140 de militari la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu care ajută Armata României să asigure serviciul de poliție aeriană extinsă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dincolo de misiunile frecvente de a intercepta avioane rusești deasupra Mării Negre care se apropie de litoralul românesc, canadienii se antrenează împreună cu aviația română, arată Hotnews.

Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail CITEȘTE ȘI Altex, investiții de 15 milioane de euro, ȋn 2021, pentru consolidarea poziției de lider al pieței de retail

„Manevrele de luptă de bază nu sunt ca o plimbare în parc! Urmăriți acest pilot CF-18 Hornet al Forțelor Aeriene Regale Canadiene care se antrenează cu un avion de luptă F-16 al Forțelor Aeriene Române”, au transmis Forțele Aeriene Regale Canadiene, care au prezentat un clip video cu câteva din manevrele impresionante făcute de cele două avioane.

Detașamentul canadian, format din aproximativ 140 de militari (piloți și personal tehnic) și șase aeronave CF-188 Hornet, a început din septembrie să execute misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, o misiune pe trei luni, alături de militarii aparținând Forțelor Aeriene Române și aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
canada