VIDEO Un pasager a încercat să deschidă ușa unui avion în timpul unui zbor către Chicago

VIDEO Un pasager a încercat să deschidă ușa unui avion în timpul unui zbor către Chicago
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2024

Un avion al companiei American Airlines cu destinația Chicago s-a întors pe aeroportul de unde a decolat din statul american New Mexico, după ce unul dintre pasageri a încercat să deschidă ușa în timpul zborului, a anunțat presa americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

O înregistrare video care a circulat pe rețelele de socializare și în mass-media începând de marți arată cum alți pasageri îl împiedică pe bărbat să deschidă ușa uneia dintre ieșiri, scrie News.ro.

VIDEO Umbrărescu a declanșat \ CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu a declanșat "Operațiunea Monstrul" la Autostrada Transilvania

Avionul, care a decolat din orașul Albuquerque, în sud-vestul țării, ajunsese aproape de 8.000 metri altitudine înainte de a se întoarce, potrivit datelor de urmărire a zborului.

"Zborul 1219 al American Airlines s-a întors în siguranță pe Aeroportul internațional Sunport din Albuquerque, New Mexico, marți, 20 februarie, în jurul orei locale 14:40 (21:40 GMT), după ce echipajul a raportat o tulburare a pasagerilor", a precizat Agenția americană de reglementare a aviației civile (FAA) pe site-ul său.

"FAA desfășoară o anchetă", a adăugat FAA, fără a oferi alte informații despre incident.

Intervievat de ABC, Blaze Ward, unul dintre pasageri, a declarat că bărbatul "coborâse deja mecanismul de siguranță și avea ambele mâini pe manetă". "A fost o diferență de presiune, ca un șuierat", a relatat el.

Deși în SUA nu a mai avut loc un accident mortal de avion de linie de mai bine de un deceniu, vigilența în acest sector a crescut de la incidentul de luna trecută, când ușa unui Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines s-a desprins în aer.

Numărul pasagerilor indisciplinați a crescut, de asemenea, în ultimii ani, atingând un record de aproape 6.000 de incidente în 2021, potrivit cifrelor FAA. Aceste cifre au scăzut la aproximativ 2.000 de incidente în 2022 și 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
american airlines
chicago