Comisia Europeană va finanța studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre. Cât va costa

Comisia Europeană va finanța studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre. Cât va costa
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2024

Comisia Europeană va finanța studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse, urmând ca ulterior România să ceară finanțare și pentru construirea podului, a anunțat europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Potrivit acestuia, studiul de fezabilitate este în valoare de 7 milioane de euro, iar în etapa următoare, țara noastră va putea solicita finanțarea construirii podului din fonduri UE.

FOTO Ciolacu: Demisionez dacă pierd alegerile CITEȘTE ȘI FOTO Ciolacu: Demisionez dacă pierd alegerile

”Eu sper ca lucrurile să se miște cât mai repede, să poate să aplice și pentru finanțarea efectivă a lucrărilor. În acest moment proiectul este depus doar ca un pod rutier, cu opțiune pentru feroviar. Eu sper să fie un pod și pentru traficul feroviar, pentru că este pe acest Coridor Nord-Sud, care trebuie să fie deservit de o trecere modernă peste Dunăre”, a afirmat Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, potrivit europarlamentarului.

Liderul PNL Giurgiu afirmă că va fi al treilea pod peste Dunăre între România și Bulgaria și al doilea dintre Giurgiu și Ruse.

Hidroelectrica e pe cale să ia OK-ul de finalizare a hidrocentralelor de pe Jiu, un proiect vechi de 20 ani, despre care organizații de mediu susțin că ar ″mutila″ situri protejate și care a fost blocat mulți ani în instanțe CITEȘTE ȘI Hidroelectrica e pe cale să ia OK-ul de finalizare a hidrocentralelor de pe Jiu, un proiect vechi de 20 ani, despre care organizații de mediu susțin că ar ″mutila″ situri protejate și care a fost blocat mulți ani în instanțe

„Lungimea podului va fi de doi kilometri și va fi realizată infrastructură de acces de 15 kilometri pe partea română și 15 kilometri pe partea bulgară. Noul pod Giurgiu-Ruse ar urma să fie construit în apropierea celui existent, iar podul actual va fi folosit în continuare. În aprilie 2022, premierii de atunci ai României și Bulgariei, Nicolae Ciucă și Kiril Petkov, au discutat despre realizarea acestui pod și a altor patru poduri peste Dunăre.

În noiembrie 2022, am discutat cu Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, despre stadiul proiectelor finanțate din fonduri UE care pot contribui la dezvoltarea județului Giurgiu, inclusiv despre noul pod și despre dragarea Dunării”, a mai spus acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod
dunare