Volvo Cars schimbă numele modelelor electrice și hibride

Volvo Cars schimbă numele modelelor electrice și hibride
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 feb 2024

Volvo a decis schimbarea denumirilor modelelor din gamă, pentru a le alinia la noul sistem de nume introdus odată cu linia EX. Primele care se schimbă sunt XC40 și C40.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Modelele Volvo XC40 Recharge și C40 Recharge vor fi rebotezate EX40 și, respectiv, EC40, pentru a se alinia la sistemul introdus de companie pentru mașinile electrice și hibrid. Compania spune că schimbarea reprezintă o simplificare a denumirilor și o transparentizare a tipurilor de motorizări, care anticipează transformarea în constructor exclusiv electric până în 2030.

VIDEO Umbrărescu a declanșat \ CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu a declanșat "Operațiunea Monstrul" la Autostrada Transilvania

În acest fel, toate mașinile cu propulsie electrică de la Volvo au în denumire prima literă E, un sistem adoptat odată cu lansarea EX30 și extins cu EX90 și EM90.

Modelele cu motoare cu combustie vor păstra denumirile anterioare, respectiv XC40, astfel că clienții vor ști exact ce fel de propulsie oferă acest model.

„Mișcarea reflectă transformarea noastră spre a deveni un producător de mașini complet electrice. În 2023, mașinile complet electrice au reprezentat 16% din volumul vânzărilor noastre globale, o creștere de 70% față de 2022. EX30, EX90 și EM90 vor ieși pe drumuri în acest an și vor aduce numărul de modele complet electrice din portofoliul nostru de produse la cinci, cu mai multe modele noi care urmează”, transmite compania suedeză.

Compania va actualiza și modelele plug-in hybrid, care nu vor mai avea în denumire Recharge, primind în schimb codul T6 sau T8, în funcție de puterea fiecăruia.

Echipajul ucrainean al unei nave cu grâu, sosită în portul Constanța, a intrat în grevă. \ CITEȘTE ȘI Echipajul ucrainean al unei nave cu grâu, sosită în portul Constanța, a intrat în grevă. "Familiile noastre trec prin momente groaznice."

„Prin alinierea primelor noastre modele electrice inovatoare cu restul portofoliului nostru de mașini electrice, simplificăm alegerea consumatorilor, pe măsură ce continuăm să ne electrificăm gama și să ne reîmprospătăm hibrizii.” spune Björn Annwall, Chief Commercial Officer și adjunct CEO.

Odată cu această actualizare, Volvo introduce un nou pachet de software Performance pentru EX40 și EC40 Twin Motor. Pachetul mărește puterea cu 25 kW și include, de asemenea, maparea pedalei pentru un răspuns mai rapid al accelerației. Pe piețele disponibile, software-ul Performance va fi oferit ca pachet de upgrade opțional prin aplicația Volvo Cars atunci când comandă o mașină nouă sau ca upgrade la mașina deținută.

VIDEO&FOTO Premieră pentru Dacia Spring facelift, cu schimbări majore de design și de tehnologie. Comenzile se deschid în curând CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Premieră pentru Dacia Spring facelift, cu schimbări majore de design și de tehnologie. Comenzile se deschid în curând

O altă actualizare este introdusă pe variantele B5 mild hybrid pe benzină ale XC60 și XC90, care vor avea un ciclu de ardere a motorului mai eficient, cu îmbunătățiri ale economiei de combustibil de până la aproximativ 4% pentru XC60 și aproximativ 2% pentru XC90.

În fine, o ultimă noutate este ediția specială Black Edition pentru EX40, EC40 și XC40, ca urmare a succesului de pe XC60. Modelele Black Edition au vopsea Onyx Black, jante de aliaj de 20 de inci cu cinci spițe negru lucios și posibilitatea de a alege între interioare microtech sau fibră de carbon.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo xc40
ex40