VIDEO United Airlines a provocat indignare pe rețelele de socializare după evacuarea unui pasager dintr-un avion

VIDEO United Airlines a provocat indignare pe rețelele de socializare după evacuarea unui pasager dintr-un avion
scris 11 apr 2017

United Airlines a provocat indignare pe rețelele de socializare după ce a evacuat cu forța un pasager, cu ajutorul poliției, dintr-un avion pentru care vânduse mai multe bilete decât locurile disponibile, transmite Bloomberg.

Pasagerul a fost târât de ofițeri de poliție pe culoarul dintre scaune, în timp ce pasagerii le strigau să înceteze, iar scena a fost filmată cu telefonul mobil de unul dintre pasageri, care a postat-o pe Internet, scrie News.ro.

Criticile de pe rețelele de socializare și chiar de la Washington au avut loc pentru că bărbatul nu a fost evacuat din cauza comportamentului nepotrivit sau al riscului de securitate, ci pentru că United a informat că numărul biletelor vândute este mai mare decât cel al locurilor și angajații l-au ales pe el, dar acesta a refuzat să renunțe la zbor.

Ulterior, compania a explicat că avea nevoie de spațiu pentru proprii angajați.

Imaginile postate pe Twitter arată cum bărbatul este târât de pe scaun pe culoarul avioanului care efectua cursa duminică noaptea. Acesta ar fi medic și ar fi trebuit să fie luni la serviciu, la Louisville.

”După ce echipa noastră a căutat voluntari, unul dintre clienți a refuzat să se dea jos din avion de bună voie, iar apoi am chemat paza să vină la poartă. Ne cerem scuze pentru situație. Cursa de la aeroportul O’Hare din Chicago a sosit cu o întârziere de două ore din cauza problemelor operaționale”, potrivit site-ului United.

Google se va folosi de smartphone-urile utilizatorilor pentru a-și îmbunătăți algoritmii de inteligență artificială CITEȘTE ȘI Google se va folosi de smartphone-urile utilizatorilor pentru a-și îmbunătăți algoritmii de inteligență artificială

Luni, directorul general al United, Oscar Munoz, a exprimat scuze pentru că acei clienți au fost reprogramați pentru alte curse.

Munoz a afirmat într-un comunicat că United încearcă să rezolve problema cu bărbatul care a fost târât din avion.

Răspunsul său nu l-a mulțumit pe senatorul democrat Robert Menendez din New Jersey, care a spus că incidentul este neplăcut, iar răspunsul lui Munoz ”o scuză goală”.

Eleanor Holmes Norton, din Districtul Columbia, democrată din Camera Reprezentanților, a cerut audieri în Congres.

Munoz a afirmat în schimb, într-un email adresat  angajaților United, că pasagerul a devenit turbulent și beligerant, după ce i s-a cerut în mod repetat să plece din avion, iar ulterior a încercat să revină în fugă.

Departamentul pentru Aviație din Chicago l-a suspendat între timp pe unul dintre ofițerii implicați în incident, afirmând într-un comunicat că incidentul din zborul 3411 al United nu corespunde procedurii standard, iar acțiunile ofițerului de securitate nu sunt tolerate de departament.

viewscnt
Afla mai multe despre
united airlines
pasager evacuat