Toyota va investi 1,3 miliarde dolari în uzina de la Kentucky, mutare prin care vrea să repare relațiile cu Trump

Toyota va investi 1,3 miliarde dolari în uzina de la Kentucky, mutare prin care vrea să repare relațiile cu Trump
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 apr 2017

Toyota va investi 1,3 miliarde de dolari la uzina sa din Kentucky, SUA, unde produce modelul Camry, a anunțat luni grupul auto japonez, care și-a reafirmat angajamentul de a continua investițiile pe piața americană, în condițiile în care președintele Donald Trump a criticat dur planurile companiilor privind înființarea de noi unități de producție în afara SUA, în special în Mexic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția, cea mai mare de până acum la uzina din Kentucky, face parte din planul japonezilor de a aloca 10 miliarde dolari pentru investițiile din SUA în următorii 5 ani, potrivit unui comunicat al companiei.

Toyota Kentucky este cea mai mare fabrică a japonezilor la nivel global. Fabrica are 8.200 de angajați, iar anul trecut a produs peste 500.000 de automobile, reprezentând circa un sfert din vehiculele produse de Toyota în America de Nord.

Mercedes-Benz Romania recheamă în service 213 automobile din noua generație E Class, pentru a remedia o defecțiune la airbag-uri CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz Romania recheamă în service 213 automobile din noua generație E Class, pentru a remedia o defecțiune la airbag-uri

Toyota și-a prezentat strategia privind investițiile pe termen mediu din SUA la începutul anului, după ce Trump a criticat planurile companiei de a construi o nouă fabrică în Mexic. Trump a avertizat că va impune taxe vamale mari pentru vehiculele importate, în special pentru cele aduse din statul de la granița de sud.

Tot în contextul declarațiilor lui Trump, Ford a renunțat la o investiție de 1,6 miliarde dolari într-o fabrică din Mexic, unde voia să mute producția de mașini mici, anunțând, că va investi, în schimb, 700 milioane dolari în uzina din statul american Michigan.

De asemenea, sud-coreeni de la Hyunday Motor au anunțat că ar putea majora cu 50% investițiile din SUA în următorii 5 ani, până la 3,1 miliarde dolari, la care s-ar putea adăuga, în funcție de evoluția cererii, și construirea unei noi fabrici.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
kentucky
investitie
camry
donald trump