VIDEO Volvo reînvie segmentul MPV-urilor cu un nou model electric

VIDEO Volvo reînvie segmentul MPV-urilor cu un nou model electric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 aug 2023

Considerate depășite moral și retrase din producție rând pe rând de marile companii auto în ultimul deceniu, monovolumele de pasageri, cunoscute și sub numele de MPV, ar putea cunoaște o nouă revenire în actualitate, dacă modelul EM90, pe care Volvo se pregătește să-l lanseze, va avea succes.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Volvo se pregătește se intre în segmentul monovolumelor cu un automobile electric de clasă mare, sfidând astfel tendința majoră care a dus la dispariția acestui tip de caroserie. Suedezii au anunțat că pregătesc lansarea unui nou model botezat EM90, un nume care sugerează din prima clipă apartenența la segmentul superior, acolo unde XC90 va fi înlocuit de EX90, litera e fiind alegerea companiei pentru propulsia electrică. De altfel, marca a precizat explicit că EM90 va fi „primul nostru MPV premium electric” astfel că nu lasă loc niciunei îndoieli privind tipul de caroserie sugerat de litera M.

„Imaginează-ți un spațiu în mișcare în care poți fi tu. Un loc unde te poți conecta cu cei dragi, poți să creezi, să te relaxezi, să muncești sau dar să te gândești”. Așa descrie Volvo noul model, care urmează să fie lansat în acest an, pe 12 noiembrie. Primii clienți care vor putea plasa precomenzi vor fi chinezii, începând cu data lansării.

Mașina, ale cărei detalii vor fi publicate la momentul debutului, este comparată cu un „living room scandinav” în care cineva și-ar putea petrece cea mai mare parte a timpului, dar în mișcare.

CFR a lansat modernizarea mai multor gări, inclusiv a Gării de Nord și din stațiunile montane CITEȘTE ȘI CFR a lansat modernizarea mai multor gări, inclusiv a Gării de Nord și din stațiunile montane

Decizia Volvo de resuscitare a segmentului MPV ar putea fi considerată una curajoasă, dat fiind faptul că aproape toate modelele celebre din acest segment au dispărut rând pe rând, din cauza scăderii dramatice a cererii pentru acest tip de caroserie, cumpărătorii migrând masiv către SUV-uri, care au atât spațiu, cât și trăsături care permit rularea pe drumuri accidentate, inclusiv tracțiune 4x4 în unele cazuri.

În același timp, apariția și dezvoltarea mașinilor fără șofer ar putea face din nou utile automobilele de tip MPV, cu un spațiu mare, confortabil și bine utilat, astfel încât oamenii de afaceri să poată călători în condiții similare celor din birou.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo em90
volov mpv
monovolum premium