Volkswagen cheamă în service 410.000 de mașini din cauza unei probleme cu centura de siguranță

Volkswagen cheamă în service 410.000 de mașini din cauza unei probleme cu centura de siguranță
scris 12 mai 2018

Grupul german Volkswagen (VW) a anunțat vineri că cheamă 410.000 de mașini din cauza unei probleme la centurile de la bancheta din spate și și-a sfătuit clienții să nu folosească scauul din mijloc, relatează AFP.

În anumite cazuri, precum ”schimbarea bruscă a benzilor, cu cinci persoane la bord”, încuietorile centurilor ”se pot suprapune”, iar centura scaunului din stânga ”se poate deschide”, avertizează grupul într-un comunicat.

O soluție care necesită intervenția unui tehnician ”a fost concepută”, anunță grupul, care își ”sfătuiește clienții să nu folosească scaunul din mijloc din spate”, atât timp cât nu este efectuată reparația, scrie News.ro.

Potrivit agenției germane DPA, problema vizează 219.000 VW Polo de ultimă generație și 191.000 de automobile marca spaniolă Seat din seriile Ibiza și Arona.

Kaspersky Lab: O treime dintre utilizatorii de internet, de peste 55 de ani, nu au pe dispozitive soluții antivirus CITEȘTE ȘI Kaspersky Lab: O treime dintre utilizatorii de internet, de peste 55 de ani, nu au pe dispozitive soluții antivirus

Întreprinderea cu 12 mărci - cel mai mare constructor de automobile din lume - își va contacta clienții vizați ”în scurt timp”, precizând că, în afara acestei defecțiuni, ”mașinile vizate pot circula în deplină securitate”.

Această chemare are loc după o săptămână de vești proaste pentru Volkswagen.

Audi, o marcă a grupului, a anunțat marți că și-a întrerupt livrarea către clienți a vehiculelor din modelele A6/A7 după ce a descoperit noi ”nereguli” la moatoarele diesel.

Presa germană a scris marți că noul conducător al VW, Herbert Diess, a cooperat cu justiția americană în ancheta cu privire la scandalul motoarelor diesel trucate, obținând garanții persoanle.

Guvernul german a aprobat miercuri o lege care permite proceduri colective ale consumatorilor vizând întreprinderi, la timp pentru a permite recursuri contra VW în cadrul "Dieselgate".

Volkswagen a recunoscut în toamna lui 2015 că a echipat 11 milioane dintre mașinile sale diesel cu un program informatic în măsură să falsifice rezultatul testelor împotriva poluării și să ascundă emisiile care depășesc uneori de până la 40 de ori normele autorizate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen
centura de siguranta