Volkswagen face o investiție de un miliard de euro în China

Volkswagen face o investiție de un miliard de euro în China
scris 7 oct 2022

Volkswagen intenționează să facă o investiție masivă în societatea sa mixtă din China pe segmentul de software, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul. Un anunț oficial este așteptat săptămâna viitoare, dar investiția ar depăși un miliard de euro.

Cel mai mare producător auto european așteaptă rezultatele alegerilor care vor avea loc duminică în landul Saxonia Inferioară, al doilea mare acționar al Volkswagen, înainte de a face anunțul oficial, au precizat sursele Reuters.

Reguli pregătite pentru firmele care închiriază trotinete electrice - licență ș taxă. dar și vârstă minimă pentru utilizatori CITEȘTE ȘI Reguli pregătite pentru firmele care închiriază trotinete electrice - licență ș taxă. dar și vârstă minimă pentru utilizatori

Reprezentanții grupului Volkswagen nu au dorit să comenteze informația. Volkswagen, care are aproximativ 40% din vânzări și obține jumătate din profiturile sale în China, are deja activități de cercetare-dezvoltare (R&D) în statul asiatic, văzut ca o piață mai dezvoltată în domeniul inovațiilor digitale decât Europa sau Statele Unite, arată Digi 24.

Volkswagen are numeroase societăți mixte în China, deține o participație de 75% în societatea cu JAC, o participație de 50% cu SAIC și 40% cu FAW. În Germania, Cariad, divizia de software a Volkswagen, are un parteneriat cu furnizorul de componente auto Bosch în domeniul dezvoltării mașinilor cu conducere autonomă.

Piața mașinilor cu conducere autonomă va deveni mai competitivă în următorii ani, în condițiile în care toți producătorii auto importanți și giganții americani, cum ar fi Google și Uber, lucrează la dezvoltarea vehiculelor autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
volkswagen