Volkswagen: Producția a până la 250.000 de automobile ar putea fi întârziată de noile reguli de testare pentru emisii

Volkswagen: Producția a până la 250.000 de automobile ar putea fi întârziată de noile reguli de testare pentru emisii
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iun 2018

Producția a până la 250.000 de automobile ale grupului Volkswagen ar putea fi întârziată în a doua jumătate a acestui an din cauza noilor teste obligatorii pentru emisii și economie de carburant, a avertizat grupul german, transmite Automotive News, preluat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Implementarea Procedurilor de Testare pentru Vehiculele Ușoare (Light Duty Vehicles Test Procedure  - WLTP), pe 1 septembrie,  va restricționa temporar disponibilitatea unora dintre modele și ar putea afecta fluxul de capital prin creșterea stocurilor din primul semestru, a anunțat VW.

Producătorii auto înregistrează blocaje ale activităților, în încercarea de a supune vehiculele testelor mai complexe WLTP care au loc pe un număr destul de limitat de bancuri de testare a emisiilor. În lipsa acestor teste, vehiculele noi nu vor mai putea fi puse în vânzare, începând de la 1 septembrie.

”Din cauza introducerii noilor proceduri de testare WLTP, anticipăm ca, în a doua jumătate a lui 2018, în jur de 200.000-250.000 de vehicule să fie construite mai târziu decât ne așteptam  inițial”, a anunțat VW.

Proiect: 68 de milioane de lei pentru 87 de kilometri de piste pentru biciclete în centrul Capitalei CITEȘTE ȘI Proiect: 68 de milioane de lei pentru 87 de kilometri de piste pentru biciclete în centrul Capitalei

Deși nu poate fi exclus un impact asupra vânzărilor, după lansarea WLTP, care au rolul să reflecte mai bine datele în condiții de trafic reale, VW a reafirmat estimările că livrările din acest an ale grupului vor depăși ușor livrările de anul trecut.

Porsche, al doilea mare contributor la profitul grupului VW, a anunțat săptămâna trecută că vă limita temporar numărul de modele comercializate în Europa, din cauza impactului WLTP.

VW nu a comentat implicațiile financiare ale acestor întârzieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
emisii
poluare
productie