Volkswagen renunță la parteneriatul cu firma Aurora, specializată în software pentru vehicule autonome, care s-a asociat cu FCA

Volkswagen renunță la parteneriatul cu firma Aurora, specializată în software pentru vehicule autonome, care s-a asociat cu FCA
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2019

Volkswagen a renunțat la parteneriatul cu firma Aurora, specializată în software pentru vehicule autonome, la două zile după ce startup-ul din Silicon Valley a anunțat că va construi platforme autonome pentru vehicule comerciale împreună cu Fiat Chrysler Automobiles (FCA), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Activitățile din cadrul parteneriatului au fost încheiate”, a declarat marți un purtător de cuvânt al VW, în urma unui articol publicat de Financial Times care a relatat că VW dorește să colaboreze cu Ford Motor în domeniul vehiculelor autonome, scrie News.ro.

Argo AI, filială deținută în totalitate de Ford, construiește un sistem de conducere autonomă care poate concura cu tehnologia Aurora.

DOCUMENT SURPRIZĂ Avansul la bunurile luate în leasing va crește cu 50%. Guvernul va schimba Codul Fiscal, obligând achitarea TVA integral la începerea contractului CITEȘTE ȘI DOCUMENT SURPRIZĂ Avansul la bunurile luate în leasing va crește cu 50%. Guvernul va schimba Codul Fiscal, obligând achitarea TVA integral la începerea contractului

Firma Aurora a anunțat marți că ”grupul Volkswagen a fost un partener extraordinar pentru Aurora încă din primele zile de dezvoltare a Aurora Driver”. Aceasta a adăugat că va colabora în continuare cu ”un număr tot mai mare de parteneri”.

Aurora, care a anunțat în februarie că a atras o finanțare nouă, de 530 de milioane de dolari, mai are parteneriate cu Hyundai Motor și cu compania chineză Byton pentru dezvoltarea și testarea  de sisteme destinate conducerii autonome, pentru producători auto, proprietari de flote și alte firme.

După anunțarea parteneriatului cu Aurora, la începutul anului 2018, VW a început în iunie anul trecut discuții cu Ford, pentru dezvoltarea unei serii de vehicule comerciale, iar ulterior a extins discuțiile pentru a include vehicule electrice și tehnologia Argos destinată conducerii autonome, în cadrul unei alianțe care are rolul de a genera economii de miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
aurora
fca