Volkswagen și Porsche, rechemare pentru sute de mii de mașini și mai multe modele din cauza unor probleme ale airbagurilor

Volkswagen și Porsche, rechemare pentru sute de mii de mașini și mai multe modele din cauza unor probleme ale airbagurilor
scris 20 sep 2019

O rechemare amplă a mărcilor Volkswagen și Porsche a fost inițiată în urma unor posibile defecțiuni ale softului care controlează airbagurile. KBA monitorizează rechemarea, potrivit datelor acestei instituții.

Autoritatea federală de transport din Germania a publicat date despre o rechemare pentru mărcile Volkswagen și Porsche, ca urmare a unor defecțiuni ale sistemului airbagurilor. Potrivit KBA, este vorba despre VW Tiguan, Sharan și CC, modele construite în 2015, numărul lor ridicându-se la 203.390 de exemplare, din care în Germania se află 51.198.

Descrierea arată că defecțiunea pleacă de la componentele electrice. Cazurile de incidente semnalate sunt cele de deschidere nesolicitată a airbagurilor și un caz de declanșare a pretensionării. Pe fișa KBA se precizează că rechemarea este supervizată de această instituție, scopul fiind actualizarea software-ului unității de control airbaguri.

Istoricul de daune al mașinilor second-hand dezvăluie mai mult de trei daune per mașină CITEȘTE ȘI Istoricul de daune al mașinilor second-hand dezvăluie mai mult de trei daune per mașină

Același defect stă la baza rechemării și pentru marca Porsche, fiind folosită aceeași unitate de control. Modelel implicate în rechemare sunt Porsche 911, Boxter, Cayman și Panamera, fabricate între 2015 și 2016. Numărul acestora se ridică la 23.541, din care doar 3.882 se află în Germania. În cazul Porsche nu au fost semnalate accidente produse de unitate vizată. În cazul în care actualizarea softului nu este suficientă, va fi înlocuită întreaga unitate de control a airbagurilor.

Volkswagen mai are inițiată o rechemare, nemonitorizată de KBA, pentru actualizarea softului unității de control a motorului, pentru o posibilă defecțiune la modelele Arteon, Passat, Tiguan și Turan, însă doar 8047 de exemplare sunt vizate, pentru un posibil defect care produce încetinirea mașinii în anumite situații.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare vw
rechemare porsche
probleme airbag vw
deschidere airbaguri