Volkswagen va deschide trei fabrici noi în China, datorită cererii de SUV-uri și vehicule electrice

Volkswagen va deschide trei fabrici noi în China, datorită cererii de SUV-uri și vehicule electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2018

Grupul Volkswagen va deschide trei fabrici noi în China, împreună cu partenerul său local FAW, datorită cererii de SUV-uri și vehicule electrice, intensificând astfel eforturile de a-și menține poziția de lider pe cea mai mare piață auto din lume, potrivit unui articol Bloomberg preluat de Automotive News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto german a inaugurat deja, luni, o unitate de producție în Qingdao, iar alte două fabrici vor fi înființate în Tianjin și Foshan, scrie News.ro.

Fabricile își vor concentra producția pe SUV-uri și vehicule electrice, acestea fiind segmentele cu cel mai ridicat ritm de dezvoltare de pe piața auto chineză.

VW se află printre producătorii auto care își extind producția locală de SUV-uri și vehicule electrice, chiar dacă China relaxează accesul pe piață prin reducerea tarifelor pentru importuri.

Piața de pickup-uri crește încet, dar sigur în Europa. Noile modele Mercedes X Class, Renault Alaskan și Fiat Fullback nu reușesc să depășească modelele cu vechime CITEȘTE ȘI Piața de pickup-uri crește încet, dar sigur în Europa. Noile modele Mercedes X Class, Renault Alaskan și Fiat Fullback nu reușesc să depășească modelele cu vechime

Grupul german și-a majorat producția din China cu 13% în primele patru luni ale anului, la 1,34 de milioane de vehicule, în principal cu ajutorul modelelor fabricate prin intermediul a două companii mixte.

VW intenționează că comercializeze la nivel global un crossover compact dezvoltat împreună cu SAIC, celălalt partener al său din China.

Fabrica din Qingdao deschisă luni își începe activitatea cu producția noului model Bora pe platformă MQB și va produce sisteme de baterii, potrivit comunicatului companiei.

Fabrica din Foshan va fi deschisă în iunie, iar cea din Tianjin în august.

În următorii șapte-opt ani, Volkswagen intenționează să introducă în China 40 de vehicule echipate cu motoare care folosesc noi forme de energie fabricate pe piața locală, cu intenția de a livra până la 1,5 milioane de astfel de vehicule pe an, până în 2025.

Compania și partenerii săi vor investi 15 miliarde de euro în China în vehicule electrice, conducere autonomă, digitalizare și servicii noi de mobilitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
china