Volvo amână începerea producției SUV-ului EX90 pentru anul viitor

Volvo amână începerea producției SUV-ului EX90 pentru anul viitor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 mai 2023

Volvo Cars a decis să amâne startul producției și, implicit, startul producției pentru cel mai noi și mai avansat model al mărcii, EX90, din cauza problemelor de software.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volvo intră în rândul companiilor nevoite să-și amâne lansarea unui model electric, din cauza întârzierilor pe care le are în dezvoltarea software-ului cu care urmează să fie echipată mașina.

Nicușor Dan: În fiecare săptămână mai vine un tramvai din cele 100 CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: În fiecare săptămână mai vine un tramvai din cele 100

Anunțul a fost publicat de compania suedeză deținută de holdingul chinez Geely, motivul invocat fiind „necesitatea unui timp suplimentar în dezvoltarea și testarea software-ului”. SUV-ul EX90 va fi complet electric și ar trebui să ofere un pachet avansat de tehnologie care să facă din acest automobil „cel mai sigur Volvo construit vreodată”.

„Volvo EX90 este foarte excitant și important pentru Volvo Cars și reprezintă startul unei noi ere pentru companie și pentru că introduce o nouă generație de tehnologii – hardware și software. Cererea pentru Volvo EX90 rămâne mare și pentru a ne asigura de o lansare de înaltă calitate a mașinii și pentru a maximiza beneficiile clienților din partea tehnologiei din prima zi, Volvo Cars are nevoie de timp suplimentar în dezvoltarea și testarea software-ului și își ajustează programul startului planificat al producției. Producția este așteptată acum să înceapă în prima jumătate a anului 2024”.

Producția de automobile din România, cea mai slabă lună din ultimii doi ani CITEȘTE ȘI Producția de automobile din România, cea mai slabă lună din ultimii doi ani

Anterior acestui anunț, modelul era programat să intre în producție în acest an, cu livrări în ultimele luni ale anului.

EX90, primul automobil Volvo cu o nouă codificare a denumirilor, a fost prezentat în acest an ca un automobil revoluționar, cu un nivel de siguranță ieșit din comun, o mașină capabilă să-și creeze un veritabil câmp de protecție, cu ajutorul senzorilor, radarelor și camerelor. Senzorii vor monitoriza inclusiv compoertamentul șoferului și vor acționa pentru a evita și, la nevoie, pentru a limita efectele pierderii controlului mașinii de către șofer, inclusiv în situații cauzate de probleme de sănătate.

În urmă cu câteva zile, Volvo anunțase un al doilea SUV electric, EX30, descris cu expresia „Ceva mic urmează să vină”. Acesta va avea premiera pe 7 iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo ex90
volvo ex30
volvo productie