Volvo cumpără toate operațiunile de producție și vânzări din China, de la Geely

Volvo cumpără toate operațiunile de producție și vânzări din China, de la Geely
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 iul 2021

Compania suedeză Volvo Cars va cumpăra de la Geely Holding activitățile de producție și rețeaua de vânzări din China. Geely este unicul proprietar al Volvo, astfel că achiziția este una de reorganizare financiară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Volvo Cars a semnat un acord cu Geely prin care cele două companii stabilesc condițiile de achiziție a pachetelor de acțiuni pe care compania chineză le deține în unitățile de producție și în rețelele de vânzări, pe teritoriul Chinei. Acestea aveau structura unor joint-venture, în care ambele companii dețineau părți egale.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Potrivit companiei suedeze, achiziția pachetelor de 50% în Daqing Volvo Car Manufacturing Co., Ltd și în Shanghai Volvo Car Research & Development Co., Ltd, au ca scop întărirea poziției mărcii pe piața chineză, cea mai mare piață a mărcii, și de maximizare a expunerii la „una dintre regiunile cu cele mai rapide creșteri la nivel global”.

Reprezentanții Volvo precizează că bilanțurile celor două companii erau incluse în raportările financiare ale companiei, dar odată cu tranzacțiile anunțate vor crește veniturile și profiturile.

„Cu acest acord, Volvo Cars va deveni primul producător auto major non-chinez care deține controlul complet al operațiunilor din China”, a declarat Hakan Samuelsson, CEO al Volvo Cars. El nu a precizat însă că proprietarul Volvo Cars este chiar Geely Holding, companie 100% chineză.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

„Geely Holding Group și Volvo Cars își evaluează continuu cele mai bune moduri pentru a colabora și pentru a-și structura operațiunile în interiorul grupului. Aceasta va crea o mai clară structură a deținerilor între Volvo Cars și Geely Holdings”, a declarat CEO-ul companiei chineze Geely Holding, Daniel Donghui Li.

Tranzacția va fi completată în două etape, începând din 2022, moment în care vor intra în vigoare noile prevederi legale din China, care ridică orice restricție privind procentele companiilor străine în afaceri de tip joint-venture din industria auto.

 „Detaliile financiare nu vor fi dezvăluite” au anunțat cele două companii.

De curând, Volvo a anunțat că a cumpărat un pachet de acțiuni la Polestar care îi ridică deținerea la 49,5%. Acțiunile au fost cumpărate de la Eric Li (Li Shu Fu), cel care conduce Geely Holding, proprietarul Volvo Cars. Polestare a atras în acest an investitori externi, într-o rundă de finanțare care s-a ridicat la 500 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo geely
actiuni volvo