Vicepreședintele Alexa Automotive, recrutat ca Chief Technology Officer al Stellantis

Vicepreședintele Alexa Automotive, recrutat ca Chief Technology Officer al Stellantis
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 iul 2021

Grupul auto Stellantis a numit un nou Chief Technology Officer, un nume care vine din IT. Este vorba despre Ned Curic, vicepreședintele Alexa Automotive, în cadrul Amazon.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toate dezvoltările care țin de tehnologie pentru mărcile grupului Stellantis vor fi coordonate de Ned Curic, cunoscut executiv în cadrul Amazon, vicepreședinte al diviziei Alexa Automotive. El va prelua postul pe 30 august și va raporta direct lui Carlos Tavares.

Ned Curic are o carte de vizită impresionantă, fiind creditat cu succesul diviziei Auto din cadrul Alexa, unde s-a ocupat de reorganizarea activității în ultimii patru ani. Anterior, Curic a lucrat la Toyota, pentru proiectul Toyota Connected, având în subordine programatori și cercetători, după ce condusese pentru câțiva ani, în funcția de CTO, divizia Toyota Motor North Amerca, unde a pus la punct strategia de digitalizare, inovare și tehnologie avansată, precum și în zona de date, marketing digital, ciclul de viață client, platforme de vehicule și tehnologii de mașini conectate și arhitectura companiilor și serviciilor.

FOTO Toyota lansează un nou automobil hibrid, echipat în premieră cu baterii nichel-hidrogen bipolare CITEȘTE ȘI FOTO Toyota lansează un nou automobil hibrid, echipat în premieră cu baterii nichel-hidrogen bipolare

Pentru Stellantis este o achiziție extrem de valoroasă din punctul de vedere al reorganizării și transformării noii companii, care a adus laolaltă 14 mărci, ale celor două grupuri, PSA și FCA.

„Sunt nerăbdător să lucrez în strânsă colaborare cu Ned, care va juca un rol esențial și promordial pentru definirea orientării strategice a mobilității, de dezvoltare și a creșterii în viitor a companiei noastre, până în punctul în care vom fi cei mai buni din industria auto. Ned ni se alătură într-un moment ideal pentru a modela Stellantis în contextul transformării fără precedent a industriei noastre”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
ned curic
alexa amazon
vicepresedinte alexa