VW va opri producția în două orașe, în pofida promisiunilor

VW va opri producția în două orașe, în pofida promisiunilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 sep 2023

O nouă informație referitoare la situația din uzinele din Dresda și Zwickau ale constructorului german VW arată că producția va fi oprită timp de două săptămâni, din cauza scăderii cererii de automobile electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Publicația Automobilwoche a reluat informația potrivit căreia VW va opri producția în uzina din Dresda, acolo unde sunt asamblate automobile ID.3. Sursele citate au precizat că oprirea va avea loc timp de două săptămâni, până pe 16 octombrie, pe perioada unor sărbători cu specific local. Anunțul vine după ce VW preciza, la sfârșitul săptămânii trecute, că încearcă să nu oprească producția în Dresda.

Finalul unei epoci: Volvo oprește producția motoarelor diesel CITEȘTE ȘI Finalul unei epoci: Volvo oprește producția motoarelor diesel

Cauza acestor opriri, conform surselor, este cererea tot mai scăzută de mașini electrice, ceea ce a determinat ca necesarul de mașini pe stoc să fie tot mai redus. Acestă cauză a stat de asemenea la decizia de oprire de la Zwickau. Aici va fi oprită pe perioada de două săptămâni din octombrie doar o linie din două, astfel că doar ID.3 va fi afectat.

În schimb, ID.4 și ID.5, plus modelele Audi Q4 e-tron, inclusiv Sportback, vor fi produse în continuare în trei schimburi. La Zwickau a fost de asemenea anunțată o reducere de personal, în rândul celor care au contracte pe perioadă determinată. Astfel, circa 300 de persoane ar urma să fie concediate la expirarea contractelor.

Dacia intră pe segmentul Golf - Megane, cu proiectul C-Neo. Două noi modele ar putea fi construite la Mioveni, „cu ore suplimentare” CITEȘTE ȘI Dacia intră pe segmentul Golf - Megane, cu proiectul C-Neo. Două noi modele ar putea fi construite la Mioveni, „cu ore suplimentare”

Volkswagen a fost afectată în cadrul procesului de producție din uzinele sale și de o criză a componentelor pentru motoarele termice, dară fără legătură cu comenzile, ci din cauza inundațiilor din Slovenia, care au blocat producția unui furnizor.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw productie
vw reducere personal
fabrica zwickau