Băncile franceze și-au redus planurile privind mutarea angajaților din Londra

Băncile franceze și-au redus planurile privind mutarea angajaților din Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2018

Băncile franceze vor reloca mult mai puțini angajați decât estimau inițial din Londra către Europa Continentală după Brexit, au anunțat vineri oficiali bancari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Analiștii din acest sector estimează că cele mai mari bănci din Franța - BNP Paribas, Credit Agricole și Societe Generale - ar putea reloca împreună mai mult de 500 de angajați de la Londra către Europa Continentală, majoritatea la Paris, în urma schimbărilor reglementărilor referitoare la Brexit, arată Agerpres.

Dar chiar dacă condițiile ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană rămân neclare, cifrele finale vor fi probabil semnificativ mai scăzute.

FOTO A fost deschis cel mai luxos hotel din țară. O cameră costă peste 200 de euro pe noapte CITEȘTE ȘI FOTO A fost deschis cel mai luxos hotel din țară. O cameră costă peste 200 de euro pe noapte

Băncile franceze susțin că au suficient personal în Europa Continentală pentru a gestiona operațiunile și nu a fi necesar să mute prea mulți angajați din Londra. De asemenea, acestea și-ar putea muta angajații și în alte orașe franceze, nu doar la Paris.

În același timp, instituțiile financiare susțin că își vor menține o prezență importantă la Londra, care va rămâne un centru financiar major.

Divizia de investiții bancare a Credit Agricole din Londra (care are 735 de angajați) va muta aproximativ 20 de angajați, după ce inițial anunțase o cifră cuprinsă între 10 și 100, a precizat un oficial bancar. 

BNP Paribas, cea mai mare bancă listată din Franța, a estimat că mai puțin de 90 din angajații săi din Regatul Unit vor fi afectați.

A treia mare bancă franceză, Societe Generale, a anunțat că Brexitul ar putea duce la relocarea sau angajarea a până la 300 de persoane, majoritatea la Paris.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
franta
brexit