BERD investește încă 100 milioane euro în obligațiuni emise de cel mai mare proprietar de birouri din România

BERD investește încă 100 milioane euro în obligațiuni emise de cel mai mare proprietar de birouri din România

Globalworth Campus din Pipera

scris 27 apr 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va investi încă 100 de milioane de euro în obligațiuni emise de Globalworth Real Estate Investment Limited, cel mai mare proprietar de spații de birouri din România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investiția BERD reprezintă 10,9% din totalul emisiunii lansate de investitorul imobiliar, care vor fi listate la Bursa de Valori București și la Bursa de Valori din Irlanda. Astfel, valoarea emisiunii de eurobonduri derulată de Globalworth depășește 1 miliard de euro.

Aceasta este a doua investiție realizată de BERD în cadrul Globalworth Real Estate Investments Limited, după cea de la sfârșitul anului trecut, când a preluat 4,4% din companie în cadrul unei oferte publice pentru susținerea dezvoltării portofoliului companiei și a operațiunilor din România și Polonia.

CONFIRMARE Tranzacție pe piața de modă din România: Polonezii de la CCC au finalizat cumpărarea unuia dintre cei mai mari jucători, tranzacție de 33 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție pe piața de modă din România: Polonezii de la CCC au finalizat cumpărarea unuia dintre cei mai mari jucători, tranzacție de 33 milioane euro

Atunci, BERD a investit 50 de milioane de euro, în cadrul unei emisiuni de obligațiuni în urma căreia Globalworth a strâns 340 de milioane de euro.

Globalworth, companie fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a lansat în vara anului trecut, la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB) obligațiuni corporative cu o valoare totală de 550 milioane euro, cea mai mare emisiune de acest tip din istoria pieței de capital românești.

Globalworth este listată pe piața bursieră AIM care activează în Europa Centrală și de Est. Compania a devenit principalul investitor pe piața de clădiri de birouri din România, iar în 2017 a pus bazele unei platforme semnificative de investiții în Polonia, printr-o participație de 72% în Griffin Premium R.E .. N.V. (GPRE), un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia.

Portofoliul companiei are o valoare totală de 1,8 miliarde de euro, 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naționale și multinaționale din 28 de țări și 37 de sectoare de activitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
globalworth
investitii